Nedavno objavljeno

Stand-up komičar Jimmy Carr dolazi u Sarajevo!

Jedan od najtraženijih stand-up komičara današnjice, autor memoara "Before & Laughter", Jimmy Carr novi show "Jimmy Carr: Laughs Funny" predstavit će u Sarajevu u novembru, u sklopu velike regionalne turneje

Carr je globalnu popularnost podigao na viši nivo sa čak četiri Netflix specijala, a ujedno je bio i prvi britanski komičar koji je imao ugovor s ovim streaming divom, što su mu uz jedinstveni brend humora, omogućili i brojni drugi projekti i pojavljivanja – redovan je na najprestižnijim britanskim i američkim televizijskim emisijama poput Tonight Showa, The Late, Late Showa i Late Night s Conanom O’Brienom.

Prije nekoliko godina napisao je memoare “Before & Laughter”, u kojima humor zauzima  pozadinsku priču, više je to knjiga samopomoći. Ili kako to Guardian opisuje: iskren vodič za ljude da postignu veće stvari u životu, zajedno s bilješkama o zdravoj prehrani i savjetima za putovanja.

Memoari “Before & Laughter”

Knjiga govori o većini Carrovog života, od odrastanja u Sloughu i odlaska na univerzitet u Cambridgeu do upoznavanja njegove dugogodišnje partnerice, TV producentice Karoline Copping, i vođenja emisija kao što je “8 od 10 mačaka”. Možda ne misli da su njegove priče iz šoubiznisa posebno zanimljive, ali dijelovi o njegovom prijateljstvu sa Stephenom Hawkingom, kojeg je znao voditi u indijske restorane te na mjuzikle, stvarno jesu interesantni.  „Ako imate prijatelja koji je tetraplegičar, morate biti prilično brbljivi, jer mu očito kuckanje dugo traje“, opisuje svoje prijateljevanje s Hawkingom u opasci koja izgleda kao jedna od njegovih šala, ali zapravo nije.

Mračni princ komedije

U nekim trenucima u memoarima pribjegava klišeima: iskoristite trenutak, sačuvajte za budućnost, pretvarajte se da ste sretni i možda ćete jednostavno postati sretni. Za čovjeka koji je nekad, kako kaže autor Guardiana, imao reputaciju mračnog princa komedije, i čije šale mogu biti oštre, šokantne i ponekad jednostavno okrutne, čini se vrlo neuobičajenim.

U memoarima otvoreno govori i o svom mentalnom zdravlju, problemu s alkoholom i tuzi koju je doživio kada mu je majka umrla 2001., baš kada je počela njegova komičarska karijera. „Knjigu sam smatrao nevjerovatno katarzičnom za pisanje“, kaže on. “Pogotovo o mojoj majci. Postoji ona divna fraza, da umireš dva puta – jednom kada umreš, i ponovo kada neko zadnji put izgovori tvoje ime. Tako da mi se svidjelo to što mogu razgovarati o svojoj mami.”

Terribly Funny

Britanski The Guardian opisuje ga kao “komičarskog heroja današnjice”, a njegova najnovija turneja “Terribly Funny” uključuje više od 1.2 miliona posjetitelja u čak 45 država čime je Carr postao komičar s najvećom međunarodnom turnejom u istoriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimmy Carr (@jimmycarr)

 U Sarajevo, Zagreb, Beograd, Skopje i Ljubljanu Jimmy Carr dolazi sa najnovijim materijalom “Laughs Funny”, sastavljenim od nikad objavljenog materijala. Show je predviđen za publiku stariju od šesnaest godina i traje 90 minuta bez pauze te će u svakom gradu biti izveden u potpunosti na engleskom jeziku bez prijevoda.

Carr će u Sarajevu, u BKC-u nastupiti 27. novembra, a ulaznice su po cijeni od 45, 55 i 65 KM dostupne putem sistema Entrio.ba.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img