Nedavno objavljeno

Bajkoviti nakit za zvijezde u Cannesu

Pogledajte nove luksuzne komade draguljarske kuće Chopard koji se trenutno nose na crvenom tepihu Kanskog filmskog festivala

Umjetnička direktorica i predsjednica švicarske draguljarske kuće Chopard, Caroline Sheufele, svake je godine sve zaposlenija. Davne 2007. obećala je da će uskladiti broj komada u svojoj godišnjoj kolekciji visokog nakita Red Carpet s brojem izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu – čiji je Chopard oficijelni sponzor od 1998. Tako je za 77. izdanje predstavljeno 77 novih jedinstvenih komada, koje će zvijezde nositi na crvenom tepihu tokom cijelog festivala koji traje do 25. maja.

Kolekcija Red Carpet obično prati temu, a inspiracija je  pronalažena, između ostalog, u arhitekturi, slikarstvu, umjetnosti, književnosti i kinematografiji. Ovoga puta tema je Contes de Fées ili Bajke. Dizajn kreacija kombinira otkačenu mješavinu realizma i fantazije koja uključuje vile koje obavljaju svoj čarobni posao u prirodnom okruženju. Evo najneobičnijih komada:

Hrast ogrlica

Ogrlica s motivom hrasta s 18-karatnim zlatom i listićima od titana sa tsavoritima i toniranim titanijumskim žirovima, ukrašena i žutim safirima i smaragdima.

Đurđevak broš

Broš u obliku đurđevka izrađen je od titana i 18-karatnog zlata, optočen tsavoritima i dijamantima. Dijamantni cvjetovi u obliku zvona imaju minijaturne tučke od žutog zlata.

Vilinska tijara

Tijara od 18-karatnog bijelog zlata, postavljena sa dijamantima briljantnog reza i dijamantima u obliku kruške, s odvojivom vilom izrađenom od sedefnih krila koja služi i kao broš.

Vilinske naušnice

Naušnice od titana s motivom hrastovog lišća i žira, s vilom koja sjedi na svakom žiru, sa smaragdima, tsavoritima i dijamantima boje konjaka.

Leptir naušnice

Naušnice s motivom leptira od 18-karatnog bijelog zlata u kompletu s dva akvamarina u obliku kruške te plavim, pastelnim i ružičastim safirima i dijamantima.

 

Gljiva prsten

Prsten u obliku gljive od 18-karatnog ružičastog zlata, ukrašen dijamantima briljantnog reza u nijansama bijele, narandžasto-smeđe i boje konjaka.

Žablji prsten

Prsten od 18-karatnog zlata u čijem je središtu 17,7-karatni okruglo brušeni rubelit, uokviren dvjema žabama od titana s dva smaragda u obliku kruške. Također je ukrašen bijelim i žutim dijamantima.

Cvjetna duga ogrlica

Duga ogrlica od 18-karatnog zlata i titana s obojenim safirima, rubinima, obojenim dijamantima, tsavoritima, biserima i gorskim kristalom, s perlama od rubelita i ametista.

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img