Nedavno objavljeno

BESPLATNA ŠKOLA RODITELJSTVA: “Prvi dani s bebom”

UMBD – Institut za majku i dijete organizuje Besplatnu školu roditeljstva „Prvi dani s bebom“ koja će se održati 17. marta 2023. godine sa početkom u 18h u hotelu Hills, Ilidža. Na ovom specijaliziranom događaju koji je namijenjen trudnicama i roditeljima će biti predstavljen priručnik „Prvi dani s bebom“ o kojem će govoriti stručnjaci i stručnjakinje koji su njegovi autori.

Osim stručnih i praktičnih informacija na samom događaju, prisutni će dobiti besplatan primjerak priručnika kao i mogućnost da osvoje vrijedne poklone partnera događaja.

UMBD – Institut za majku i dijete je od svog osnivanja posvećeno osnaživanju porodice kroz društvenu podršku, realizaciji edukacija i aktivnosti koje potiču odgovorno i zdravo roditeljstvo, osiguravanju bolje komunikacije i pristupa institucijama između roditelja i institucija u oblasti socijalne zaštite, zaštite porodice s djecom, zdravstva i obrazovanja.

„Rođenjem bebe otvara se nov i uzbudljiv svijet, a većina roditelja nakon trudnoće vrlo malo zna o ispravnoj brizi za bebu i zbog velike količine neprovjerenih informacija ne znaju kako postupati. Prepoznali smo potrebu da pomognemo roditeljima u prvim danima sa bebom kući, te smo okupili grupu autora, stručnih osoba, koji su na jednostavan način opisali najvažnije teme koje se tiču postupanja sa bebom. Ovaj priručnik je jedinstven na našem tržištu i on nudi odgovore na sve ono što je važno za njegu majke i bebe, daje praktična rješenja za česte probleme i mnogo umirujućih savjeta koji će zasigurno pomoći roditeljima“, kazala je Maida Šuvalić, voditeljica programa „Prvi dani s bebom“.

Izradu i štampanje priručnika su omogućili Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Opća bolnica „Abdulah Nakaš“ te brojne društveno-odgovorne kompanije.

Pozivamo zainteresovane trudnice i roditelje da dođu na ovaj događaj, a svoj dolazak potvrde do 16. marta 2023. na e-mail umdb.institut@gmail.com ili inbox Facebook stranice Institut za majku i dijete!

Latest Posts

Raport

spot_img