Nedavno objavljeno

Praha ima novi izazov “Ai vs Street”: Možete li prepoznati ko je autor uličnih murala?

Može li najnovija tehnologija nadmašiti čovjeka? Ko je kreativniji – poznati ulični umjetnici ili vještačka inteligencija? Za ovim odgovorima ćemo tragati u nesvakidašnjem eksperimentu nazvanom "Ai vs Street".

Praha by Staropramen izazvala je dva ulična umjetnika iz Bugarske, Arseka i Erasea, da pokušaju pobijediti vještačku inteligenciju u oslikavanju murala. O rezultatima ovog kreativnog dvoboja odlučivat će fanovi.

Da priča bude još zanimljivija, zahvaljujući tehnologiji vještačke inteligencije, kreativna mašina protiv koje će se takmičiti i u ovim trenucima prikuplja, prepoznaje i uči o kreiranju uličnih umjetničkih djela.

“U našoj kreativnoj mašini smo pohranili svjetski najprepoznatljivije ulične radove i u ovom trenutku ona sanja i kreira nove radove i forme. Kako vrijeme prolazi, ona će postajati sve kreativnija i pametnija, a njeni radovi će biti zanimljiviji. Međutim, da li će sve to biti dovoljno da pobijedi dva sjajna ulična umjetnika? U svakom slučaju, jedno je sigurno, a to je da će ovaj projekat izroditi sjajna umjetnička djela u kojima ćemo svi zajedno moći uživati, dok u ruci držimo hladnu, osvježavajuću Prahu”, poručuju pokretači projekta.

Kako protiče eksperiment kojim Praha pomjera granice kreativnosti možete pratiti na zvaničnom Instagram profilu pivarskog brenda. Svi fanovi su pozvani da prepoznaju kome pripada koje umjetničko djelo i da kažu koji je njihov favorit.

Cilj duela “AI vs Street“ je iskazivanje kreativnosti kroz uličnu umjetnost, a kada već pričamo o umjetnosti, onda ne možemo a da ne govorimo o inovativnom i osvježavajućem pivu Praha – premium pilsner lageru kojeg odlikuje posebna kombinacija osvježavajućeg i bogatog okusa. Inspirisano Pragom i vizijom slavnog majstora piva Michaela Trnke, koji je u Staropramenu punih 28 godina stvarao najbolje okuse, ovo lagano i pitko pivo odvažnog okusa inspiriše i odgovara na potrebe novih generacija. Namijenjeno je mladim ljudima koji uvijek traže nove, smjele i moderne ideje, kao i kreativne i uzbudljive brendove s kojima se mogu poistovijetiti. Praha je odraz individualnosti i autentičnosti, nastala iz kreativnosti i mašte, a to je čini idealnim izborom za sve one koji vole da probaju nove pivske okuse prkoseći stereotipima.

I kroz ovaj revolucionaran projekat Praha nas inspiriše da istražimo svijet mogućnosti i da testiramo svoj osjećaj za umjetnost i kreativnost. Zato, uronite u svijet uličnih murala izazova “Ai vs Street” i otkrijte koji je vaš favorit!

Latest Posts

Raport

spot_img