3×3 Streetball Sarajevo

U nedjelju, 03.07.2022 održati će se "3x3 Streetball Sarajevo" turnir u uličnoj košarci i okupit će profesionalne timove iz čitave Bosne i Hercegovine zajedno sa takmičarima iz Srbije te Crne Gore. Preko 50 prijavljenih učesnika ovog takmičenja i 15 ekipa koji nosi licencu zvaničnog FIBA turnira. 

Nedavno objavljeno

Ovaj sport je u potpunoj ekspaniziji i zadovoljstvo nam je pružiti odličan turnir svim ljubiteljima ulične košarke naveli su organizatori ispred Udruženja ” Igrajmo zajedno inicijativa”

Prioritet ovog takmičenja jeste da Sarajevo stekne status jednog od satelita challengera u regionu te na Evropskoj sceni gdje bi kroz ovaj turnir a ne samo nagradni fond igrači sticali odredjeni broj poena koji bi poslije koristili za dalje challengere u regionu. Sarajevo treba da ima podršku svih nivoa vlasti te Kantona Sarajevo da izgura ovu priču i postane regionalno poznata basket destinacija.

Prvi pilot turnir biti će samo za profesionalne timove, dok će u revijalnom dijelu odigrati djevojke i  tako najaviti svoje kategoriue na narednom turniru .

Sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz nagradne igre, takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki uz nagradni fond su samo jedan od mnoštvo stvari koje nam donosi vikend koji je pred nama. Prijave za učesnike se zatvaraj 01.07. Nagradni fond za prvo mjesto nosi 2.500 KM, drugoplasirani će osvojiti 1000 KM, a takmičenje u trojkama 100KM.

Pročitaj još
Related