Nedavno objavljeno

Džejla Glavović – Očuz puštena na slobodu: Nije bilo osnova za zadržavanje

U petak je u večernjim satima Džejla Glavović Očuz puštena na slobodu, nakon što je bila privedena u okviru akcije “Meta”. Naime, nakon datog iskaza u prisustvu branioca, sudija i tužioca, koji je preuzeo predmet, Džejla je puštena jer nije bilo osnova za daljnje zadržavanje. Također, nisu predložene ni izrečene mjere osiguranja. Inače, Glavović – Očuz je saslušana u vezi krivičnog djela stavljanje u promet i zloupotrebe kanabisovog ulja, te da je sve povezano s time što je njen suprug Mahir osoba koja ima dijagnozu multiple skleroze tip 2, koji je navedeno ulje koristio u svrhu liječenja.

Na slobodu je pušten i Džejlin suprug Mahir, kojem su izrečene mjere osiguranja radi nesmetanog provođenja krivičnog postupka.

Kako bi javnost bila ispravno i tačno informisana, Mahir Očuz je bio na poslovnom putu u Zagrebu, te nije bio gonjen, kako je navedeno, nego se dobrovoljno predao Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine u povratku, koja je potom postupila po uputama nadležnog Kantonalnog tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona. Također, dokazi koji su navedeni: tri pištolja, jedna puška, pištoljska municija i drugi nedozvoljeni predmeti, ne dovede su u vezu s bračnim parom Glavović – Očuz.

Većina bosanskohercegovačke, ali i regionalne javnosti snažno je izrazila podršku Džejli i Mahiru, s obzirom na to da su upoznati da je kanabisovo ulje, u ovom slučaju, korišteno u medicinske svrhe, te da su u pitanju poslovni ljudi, koji nemaju mrlje u poslovnom i privatnom životu.

Podsjećanja radi, Džejla Glavović – Očuz je najuspješniji bh. model ikad. Karijeru je gradila širom svijeta, dok je danas magistrica međunarodnih odnosa i diplomatije, aktivna i kao scouting agent i vlasnica modeling agencije koja pomaže mladim ljudima u svijetu mode, dok je Mahir po profesiji MBA, te direktor lanca supermarketa i benzinske pumpe.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img