spot_img

Nedavno objavljeno

Više od kafe

Kafa je jedan od najbitnijih napitaka koji vraćaju energiju. Najčešće se uzgajaju dvije vrste kafe: arabika i manje sofisticirana robusta. Otvorenjem američke franšize Caribou Coffee u Sarajevu, arabika je došla i na naše tržište. Arabika je jedina vrsta koja daje kafu visoke kvalitete. Mnogo je aromatičnija, s izraženim cvijetnim, citrusnim te notama karamele i čokolade.
Od velikog izbora koji Caribou pruža, srca mnogih Sarajlija svojim je slatko-slanim okusom osvojio Salted Caramel Budino, jedan od najtraženijih napitaka, bilo da je topao, hladan ili blendiran. Ovaj napitak se pravi od espressa u kombinaciji s istopljenim karamel sosom i komadićima soli i šećera. Bogata slatkasto-slana aroma espressa prelivena je šlagom i karamel topingom.
U Caribou Coffee možete pronaći veliki izbor kafa koje predstavljaju kombinaciju zrna s američkog, afričkog i azijskog kontinenta. Svakog dana Caribou Coffee vam nudi Coffee of the Day: osam vrsta kafe različite jačine, a baristi brinu o temperaturi i maksimalnoj svježini. Pored klasičnog lattea, espressa i cappuccina, u Caribou Coffee poznati su i specijalni napitci kao što su Turtle mocha, Berry white mocha, Campfire mocha i drugi.
Sve napitke možete tražiti s nekom drugom mliječnom opcijom, kao što su kokosovo, bademovo i sojino mlijeko, mlijeko bez laktoze i badem-kokos mlijeko.
Caribou se trenutno nalazi na dvije lokacije u Sarajevu: Fra Filipa Lastrića 2 i Dr. Mustafe Pintola 7/1. Do kraja godine planiraju i otvorenje treće poslovnice na Marijin Dvoru.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img