Nedavno objavljeno

Počela je registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the cure“

Počele su registracije  za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini Trku/šetnju za ozdravljenje  "Race for the cure" čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH. 

Organizacija “Think pink – zajedno smo jedno” u  saradnji sa Udruženjima pacijentica tim povodom danas je organizovala promotivne aktivnosti širom Bosne i Hercegovine: Goražde, Bihać, Široki Brijeg, Gradiška, Mostar, Hadžići, Zenica, Banja Luka, Bugojno, Zavidovići, Kiseljak, Livno, Cazin, Brčko, Jajce i Tuzla.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije  od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu podižete svijest o karcinomu dojke te učestvujete  u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će, u skladu sa epidemiološkim uslovima, biti održana 3. oktobra 2021.  Kompletan iznos od registracija usmjeravamo za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Prošle godine, uprkos ograničenjima izazvanim Covid-19, dokazali smo da smo zajedno jači. Više od 4500 ljudi registrovalo se za trčanje ili šetnju sa porodicom, kolegama i prijateljima na digitalnoj platformi “Race for the Cure”. I ove godine možemo pokazati da smo zajedno jači i da se nastavljamo boriti protiv raka dojke. Pandemija je otkazala mnoge važne trenutke u našem životu, ali naša misija nije otkazana, kao ni Race for the Cure. 

Zenica
Zavidovići
Tuzla
Široki Brijeg
Mostar
Mostar
Livno
Kiseljak
Jajce
Goražde
Bugojno
Banja Luka

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img