Nedavno objavljeno

Počela je registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the cure“

Počele su registracije  za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini Trku/šetnju za ozdravljenje  "Race for the cure" čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH. 

Organizacija “Think pink – zajedno smo jedno” u  saradnji sa Udruženjima pacijentica tim povodom danas je organizovala promotivne aktivnosti širom Bosne i Hercegovine: Goražde, Bihać, Široki Brijeg, Gradiška, Mostar, Hadžići, Zenica, Banja Luka, Bugojno, Zavidovići, Kiseljak, Livno, Cazin, Brčko, Jajce i Tuzla.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije  od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu podižete svijest o karcinomu dojke te učestvujete  u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će, u skladu sa epidemiološkim uslovima, biti održana 3. oktobra 2021.  Kompletan iznos od registracija usmjeravamo za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Prošle godine, uprkos ograničenjima izazvanim Covid-19, dokazali smo da smo zajedno jači. Više od 4500 ljudi registrovalo se za trčanje ili šetnju sa porodicom, kolegama i prijateljima na digitalnoj platformi “Race for the Cure”. I ove godine možemo pokazati da smo zajedno jači i da se nastavljamo boriti protiv raka dojke. Pandemija je otkazala mnoge važne trenutke u našem životu, ali naša misija nije otkazana, kao ni Race for the Cure. 

Zenica
Zavidovići
Tuzla
Široki Brijeg
Mostar
Mostar
Livno
Kiseljak
Jajce
Goražde
Bugojno
Banja Luka

Latest Posts

Raport

spot_img