Nedavno objavljeno

Dino Merlin objavio spot za pjesmu “Dođi” koju je snimio sa Senidah

Dino Merlin je u ovoj novogodišnjoj noći premijerno objavio videospot za pjesmu "Dođi" koju je snimio sa popularnom Senidah.

Nakon što su na društvenim mrežama i platformama od kraja oktobra pjesma “Mi” i videospot zabilježili više od 13 miliona pregleda, nova pjesma se očekivala s još većim nestrpljenjem, a radi se o duetu Dine Merlina i Senidah.

Videospot za pjesmu koju je napisao Dino Merlin sniman je u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenska rediteljica Kukla koja je radila i videospot za pjesmu “Mi”.

Videospot za duet sa Senidah je premijerno predstavljen u okviru novogodišnjeg online koncerta Dine Merlina koji se emituje večeras od 21:00 sat, kao ekskluzivni sadržaj koji su BH Telecom i Samsung pripremili za pretplatnike Moja TV i Moja webTV servisa.

 
Senidah i Dino Merlin na snimanju spota (Foto: Aida Redžepagić)Senidah i Dino Merlin na snimanju spota (Foto: Aida Redžepagić)

 

Koncert je realiziran kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pjesama, nekih napisanih i prije tri desetljeća, Dino Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji. Migrantska kriza u našoj zemlji, tragedija koja je zadesila Hrvatsku, pandemija te nesigurna sutrašnjica obilježile su prethodnu godinu koja je donijela nadljudske izazove za migrante, žrtve zemljotresa, oboljele od korone – ali je bh. umjetnik svojim repertoarom podsjetio na ljubav i saosjećanje koji su uvijek dobar početak.

“Na ispraćaju godine koja je zaustavila i promijenila svijet, želim poručiti da ne smijemo gubiti nadu i da nije dovoljno samo vjerovati da dolaze bolji dani, naročito za one iza kojih su loši dani, mjeseci i godine – Mi moramo djelovati, marljivo radeći i pomažući drugima pomoći ćemo sebi da dočekamo bolje dane za sve. Sada više nego ikad moramo biti MI”, kaže Dino Merlin.

 
Nova pjesma je predstavljena na online novogodišnjem koncertu (Foto: Aida Redžepagić)Nova pjesma je predstavljena na online novogodišnjem koncertu (Foto: Aida Redžepagić)

 

Sam novogodišnji show Dine Merlina je postavio nove standarde produkcije virtuelnih odnosno TV koncerata, a Merlin je otišao korak dalje opremajući repertoar novim video ruhom, kreirajući svaku pjesmu kao priču za sebe uz majstorsku realizaciju velikog tehničkog tima. Uz bh. kantautora i njegov bend, u showu su nastupili i gosti.

Sudeći po onome što smo čuli i vidjeli, pjesma “Dođi” će biti još jedan veliki hit, jedna od onih pjesama koja je došla da ostane.

Novogodišnji koncert Dine Merlina “Mir svim dobrim ljudima” u saradnji sa BH Telecom i Samsung bit će dostupan na platformi Moja TV do kraja januara.

Latest Posts

Raport

spot_img