spot_img

Nedavno objavljeno

Emela Burdžović odlazi sa N1

Emela sigurno neće šutjeti ni na svom novom poslu, a mi se svakako radujemo da je gledamo i slušamo u novoj ulozi i na novoj poziciji.  Emela, sretno!

Prezenterka i producentica sa N1 Emela Burdžović u novoj je profesionalnoj avanturi. Dalo se to naslutiti iz njezina, očito, posljednjeg nastupa u programu matične TV kuće N1 u kojem se oprostila od gledatelja, kolega i kolegica.

Emela je svojim posebnim odnosom prema sugovornicima, vrlo izraženom socijalnom inteligencijom, jasnim insistiranjem na odgovorima, ukazivanjem na nelogičnosti njihovih poteza priskrbila sebi velike simpatije publike i postala jedno od najprepoznatljivijih lica N1.

Prisjetili smo se i razgovora za Graciju koji smo vodili s njom kad se te 2017., nakon šest godina odsustva, vratila na male ekrane te nam pričala o svojim televizijskim počecima i priznala da se nikad neće navići na rano ustajanje

Svoje prvo televizijsko iskustvo pamti po nadrealnom, ratnom vremenu, u kojem su, kako kaže, “kreirali šarenilo u svom tom ratnom sivilu i užasu”. Osmijeh joj vraća na lice pomen dječije interaktivne emisije Hugo u kojoj je “glumila” Hugolinu: “Bilo je to lijepo i bezbrižno vrijeme: mi mladi, djeca oduševljena nama, mi djecom. Mnogo smo se smijali, sjajna ekipa je radila na projektu, rodila su se neraskidiva prijateljstva…” U svojoj TV karijeri prošla je kroz nekoliko redakcija: TVBiH, koja je onda postala FTV, kratko TV Hayat, pa opet FTV… Potom je radila na RSG radiju, upravljala art butik hostelom Franz Ferdinand te godinu provela kao programska koordinatorica u Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN.

Od februara 2017. godine, Emela je počela raditi kao producentica i prezenterica N1 televizije. Poslovično govorljiva Emela rijetko ostaje bez teksta, ali nam odaje kako joj se u nekom specijalnom programu desilo baš to: “Gost je bio Rambo Amadeus, koji je,  kako samo on to zna, rekao nešto ingeniozno, a ja sam, oduševljena, ostala bez teksta. U jednoj od narednih emisija sam mu vratila vicem o Crnogorcima.” Kad si dugo u TV biznisu i vodiš program uživo znaju se desiti nepredviđene situacije, a Emela odmah iz sjećanja izvlači jednu od njih: “Jednom sam fingirala da nam je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a, uživo u programu, a bio je snimljen. I onda je nešto puklo, a ja sam, da slušatelji ne primijete da je snimak, počela vikati kao luda: Gospodine Nefiću, gdje ste? Gospodine Nefiću, gdje ste nestali, šta vam se dogodilo?!”, smije se Emela prepričavajući. 

TV lica su najpodložnija kritici javnosti, zna to Emela dobro, i pamti mnogo kritika na svoj račun. “Svako ima pravo o vama svašta pisati i govoriti. I neka piše, sami smo birali. Ali kad si mlad, dok se gradiš, to ti teško pada. No, danas smo svi, čini mi se, oguglali, i nemamo baš previsoko mišljenje o ljudima koji se kriju iza nadimka na forumima. Ipak, kad čujete konstruktivnu kritiku od kolega, od gledatelja koji lijepo nazovu i predstave se, to treba uvažiti. Meni, naprimjer, kad kažu da sam puno pričala, čemu sam sklona, to odmah nastojim ispraviti. Sve sebi govorim: šuti malo.”

Emela sigurno neće šutjeti ni na svom novom poslu, a mi se svakako radujemo da je gledamo i slušamo u novoj ulozi i na novoj poziciji.  Emela, sretno!

Latest Posts

Raport

spot_img