Nedavno objavljeno

Večernjakov pečat u rukama porodice Bukvić: Potresne priče iz Srebrenice i Vukovara pretočili u film “Djeca sa CNN-a”

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, u studiju HRT-a u Zagrebu otkrio je ko je dobio Večernjakov pečat u kategoriji Kultura i scena:

“Dame i gospodo, dobra večer iz Zagreba. A Večernjakov pečat ide Amiru, Aidi, Amaru i Amanu Bukviću za film “Djeca sa CNN-a”.

Porodica Bukvić: otac, sin, kći i unuk potresne priče iz Srebrenice i Vukovara pretočili su u film “Djeca sa CNN-a”. Glumac i dramatičar Amir Bukvić napisao je tekst za potresnu predstavu koja je dobila i ekranizaciju. Redateljica, njegova nagrađivana kći Aida odlučila ga je pretvoriti u film. Glavnu ulogu igra Amirov sin i Aidin brat Amar, a filmsku rolu upisao je njegov sin Aman. Film priča o dječaku koji je preživio Srebrenicu i djevojčici koja je preživjela ratne strahote Vukovara.

Uime porodice Bukvić na nagradi je zahvalila Aida Bukvić:

– Ja bih zahvalila uime cijele obitelji, kao i uime cijele ekipe koja je stvarala ovaj film. Mi smo svi bili jedna velika obitelj. Prije svega, tu bih htjela zahvaliti našim producentima i suborcima, “Kreativnoj de Kulturi” i “Panglasu” iz Sarajeva, i drago nam je da je, evo, godinu dana nakon premijere filma naš trud prepoznat kao i poruka samog filma. Film smo radili iz potrebe da neke stvari sklonimo iz zaborava, da njegujemo kulturu sjećanja, ne kako bismo živjeli u prošlosti, nego kao bismo osigurali ljepšu sadašnjost i budućnost za našu djecu – kazala je Aida Bukvić još jednom zahvalivši na nagradi.

 

večernji.ba

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img