Nedavno objavljeno

PMI počinje u BIH prodaju uređaja lil SOLID Ez podržanog od IQOS-a

Kompanija Philip Morris International (PMI) u Bosni i Hercegovini počela je prodaju novog bezdimnog uređaja kompanije KT&G - lil SOLID Ez podržanog od IQOS-a. Ova saradnja odvija se na osnovu ugovora koji su PMI i KT&G, vodeći južnokorejski proizvođač duhanskih i nikotinskih proizvoda, potpisali u januaru 2023. godine.

lil SOLID Ez predstavlja novu generaciju kompaktnog uređaja koji ravnomjerno  zagrijava, a ne sagorijeva duhan iznutra pomoću igle od nehrđajućeg čelika, stvarajući pri tome aerosol, ali bez duhanskog dima, pepela ili vatre. U aerosolu se nalazi u prosjeku 95% niži nivo štetnih materija u poređenju sa dimom cigarete. Ovaj uređaj dopunjuje postojeći asortiman alternativa bez duhanskog dima kompanije PMI u BiH, koji obuhvata IQOS i lil SOLID sisteme za zagrijavanje duhana. Sve širi spektar bezdimnih proizvoda u PMI portfoliju namijenjen je punoljetnim pušačima koji bi u protivnom nastavili da puše, kako bi zamijenili cigarete manje štetnim alternativama što je prije moguće.

KT&G proizvodi koje PMI distribuira van Južne Koreje, kao što je lil SOLID Ez podliježu pažljivoj procjeni relevantnih regulatornih tijela na tržištima na koja su uvedeni, kao i verifikaciji na osnovu visokih naučnih standarda PMI-a kako bi se potvrdilo odsustvo sagorijevanja i značajno smanjenje štetnih hemijskih emisija u poređenju sa cigaretama.

Ovaj važan korak ka budućnosti bez duhanskog dima nastavak je uspješnih rezultata postojećeg asortimana bezdimnih proizvoda kompanije PMI. Na dan 31. marta 2023. godine bilo je 25,8 miliona korisnika IQOS uređaja, od kojih je 18,5 miliona punoljetnih pušača potpuno prešlo na IQOS i prestalo da puši cigarete.

Svakako, treba imati u vidu da ni bezdimni proizvodi nisu bez rizika, jer oslobađaju nikotin koji izaziva ovisnost.

Latest Posts

Raport