Nedavno objavljeno

Fokusiramo se na prave vrijednosti i istinsku dobrotu

Pomozi.ba je jedna od svijetlih tačaka ove zemlje kojima građani, jer najviše je pojedinačnih donatora, omogućuju da rješavaju probleme onih koji to ne mogu sami. Evo šta su radili tokom 2021.

 “Kad ujutro ustanem, dočeka me jedno bolesno dijete, u teškoj situaciji; popodne obično dobijem drugi poziv, a nerijetko navečer i treći – o djetetu koje ima još deset dana života. I svaki dan prolazim kroz isti ciklus. Puno, puno je apela za liječenje. To su stotine miliona maraka. I evo da ilustrujem: kad bismo imali mašinu za rezanje para, namučili bi se da izrežemo taj novac i da ga podijelimo onima koji ga trebaju.” Tako je u intervjuu za Graciju govorio 2019. Travničanin Elvir Karalić (42), osnivač i prvi čovjek Udruženja Pomozi.ba. Puno je, i previše, za nabrojati sve ono što je stalo u proteklih 10 godina, koliko postoji Pomozi.ba. “Procjenjujemo da smo dosad na neki način pomogli i pomažemo blizu 700.000 ljudi. Nekom smo omogućili da napravi kuću, nekom donirali hranu, nekom pomogli da skupi za liječenje… Kad sve uzmemo u obzir, zaista je to veliko postignuće, a mi smo relativno mlada organizacija. Nažalost, u našoj državi potrebe su sve veće iz dana u dan.”

Danas su objavili saopćenje o aktivnostima u protekloj godini, “gaseći požare” socijalnih potreba, pomažući na toliko nivoa da je to ponekad nemoguće nabrojati i njima samima. Pomozi.ba je jedna od svijetlih tačaka ove zemlje kojima građani, jer najviše je pojedinačnih donatora, omogućuju da rješavaju probleme onih koji to ne mogu sami. Evo šta su radili tokom 2021.
Pomozi.ba organizacija u toku 2021. godine donirala je ogromnih 3.8 miliona KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana. Kada kažemo Pomozi.ba, mislimo na sve vas koji ste donirali u ovu svrhu jer svi smo mi Pomozi.ba. Od spomenutog iznosa, samo u toku mjeseca decembra uplatili smo za liječenja 599.611 KM. Dakle, samo za jedan mjesec uplaćeno je 600 hiljada maraka, a veliko je to, ogromno. Ogromno iz razloga jer znamo kakva je situacija u našoj zemlji i da je mali broj onih kojima je sve potaman, dok nas je većina onih koji nekako preguramo od prvog do prvog. Međutim, i pored te činjenice samo kroz našu organizaciju je donirano 3.8 miliona maraka, a moramo uzeti u obzir da je ovo samo jedan od naših projekata i da mi nismo jedina humanitarna organizacija u BiH, već ih ima na stotine. Kada to sve pogledamo na taj način, s punim pravom možemo reći da smo mi najbolji narod, spremni pomoći kad god je potrebno i koliko god je potrebno – politiku i sve ono što nam se plasira svakodnevno, gdje se lako stekne dojam da ljudi iz naše lijepe BiH ne valjaju, jednostavno ignorišemo i fokusiramo se na prave vrijednosti i onu istinsku dobrotu koja je prisutna u srcima većine naših ljudi.
May be an image of 5 people and people standing

Latest Posts

Raport

spot_img