UTJEHA NA ČETIRI NOGE: Terapijski pas pomaže zdravstvenim djelatnicima u suzbijanju stresa

Labradorica Wynn ima poseban zadatak koji se odnosi na pružanje utjehe liječnicima i medicinskim sestrama pa je smještena u ured socijalnog radnika u kojem svira umirujuća glazba

0
77

U borbi protiv koronavirusa, medicinski djelatnici neumorno su na usluzi svojim pacijentima i svakodnevno riskiraju svoje živote. Zbog toga u medicinskom centru Rose u Denveru terapijska labradorica Wynn pomaže medicinskom osoblju i pacijentima u reduciranju stresa.

Wynn ima svega godinu dana i trenira kako bi postala terapijski pas. Njezina trenerica je doktorica Susan Ryan koja radi na hitnom prijemu, a svoju labradoricu od samih početaka vodi na posao kako bi stekla iskustvo s pacijentima, prenosi portal teklic.hr.

Njezin poseban zadatak odnosi se na pružanje utjehe liječnicima i medicinskim sestarama pa je smještena u ured socijalnog radnika u kojem svira umirujuća glazba.

– To je veza od srca do srca. Ovo nam samo pomaže da zapamtimo da smo povezani. Samo otapa oklop koji smo postavili za obavljanje svojih poslova – kaže Susan Ryan.

Dr. Ryan njeguje i osposobljava labradoricu u sklopu programa neprofitne organizacije Canine Companions for Independence koja besplatno pruža terapiju i uslugu pasa odraslima, djeci i veteranima s invaliditetom, a trening će završiti za šest do osam mjeseci.

Kada Wynn bude imala otprilike 18 do 22 mjeseca, prebacit će je u jedan od centara za obuku kako bi završila svoje školovanje. Nakon što dobije certifikat, bit će smještena u stalni dom s nekim kome treba njezina podrška.

Anita Blažinović

Izvor: in-portal.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here