Nedavno objavljeno

Jednostavan recept za lizalice

POTREBNO:
Bjelanca od 4 velika jajeta sobne temperature,
1/4 kašičice soli,
2,5 šolje šećera,
kesica srebrenih perlica,
1 bijela čokolada,
kašika kokosovog ulja

PRIPREMA:
Umutite bjelanca sa solju u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i mutite još 5 minuta. Smjesu istresite u slastičarsku kesu i na plehu obloženom papirom za pečenje napravite 24 kruga, promjera 6 cm. Pospite srebrenim jestivim perlicama. Pecite na 100°C 3 do 4 sata dok se kolačići skroz ne isuše. Za fil istopite bijelu čokoladu i kokosovo ulje u mikrovalnoj pećnici. Spajajte po dva kolačića ovim filom, stavljajući između štapić. Dobit ćete 12 bijelih “lizala” odličnog okusa.

Latest Posts

spot_img

Raport