Nedavno objavljeno

Trik Jamieja Olivera za savršene pečene krompire

Poslušajte njegov savjet i krompiri će vam uvijek biti jako ukusni

U pripremi savršenog krompira slavni britanski chef vjeruje da će krompir biti finiji ako ga prvo skuhate u slanoj vodi 10 minuta. Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira zatim stavite u pleh za pečenje koji prethodno premažete ekstradjevičanskim maslinovim uljem. U pleh stavljate uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posolite i pobiberite. Pecite u zagrijanu rerni na 190°C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu. Tek onda dodajte začinsko bilje, ulje i sirće te nekoliko česana bijelog luka. Tu mješavinu prelijte preko napola pečenih krompira te ih ponovo stavite u rernu još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport