spot_img

Znate li koji je ispravan način za pranje pamučnih stvari?

Veš mašina svaki dan vrijedno radi umjesto nas i čini nam se kako tu doista nema nikakvih nepoznanica, no je li to stvarno tako

spot_img

Iako se unazad nekoliko godina u modnoj industriji smanjio broj komada izrađenih od pamuka nauštrb tkanina od vještačkih vlakana, ipak većina nas u svojoj garderobi ima najveći broj pamučne odjeće.

Pamuk je bez sumnje jedna od najomiljenijih tkanina jer je prirodna, prozračna, ugodna za nošenje i u kojoj se nećemo preznojavati. Radi se o najpopularnijem prirodnom vlaknu budući da su mnoge majice, tajice ili traperice izrađene upravo od pamučnih vlakana.

No možda ne znate da kad prvi put operete vaš omiljeni komad od pamuka, čak i ako slijedite upute za pranje, veličina se može smanjiti i do 20 posto! Stoga sljedeći put kada kupite nešto od pamuka, imajte i ovaj podatak na umu.

Evo kako pravilno prati pamuk:

Razvrstajte rublje po bojama, pa slično rublje perite uvijek zajedno. Pažljivo pogledajte etiketu za održavanje ušivenu na odjeću: na njoj piše temperatura na kojoj je možete prati. Obično je od 30 do 40 celzijevih stepeni za odjeću i od 60 do 90 celzijevih stepeni za posteljinu ili peškire. U sušilicu možete staviti pamuk, osim komada koji sadrže spandex, pa njih radije pustite da se osuši na zraku.

Još jedan savjet: Pamučna odjeća se uvijek glača na razini 2.

tportal.hr

Možda vas zanima

Stay Connected

108,941LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img