Nedavno objavljeno

Aromatična janjetina s hurmama

Iako su mnogi navikli na tradicionalne dolme, pite i baklavu, krenuli smo u potragu za nešto drugačijim iftarskim i bajramskim jelima te stigli do Maroka, Libanona, Sirije...

POTREBNO:
1 kašika maslinovog ulja,
1 glavica luka sitno nasjeckana,
500 g nemasne janjetine bez kosti narezane na kockice (najbolje od buta),
300 g krompira, narezanog na komadiće,
2 kašike mljevenog korijandera,
2 kašičice mljevenog cimeta,
1 kašika pirea od paradajza,
50 g hurmi bez košpica,
2 kašike korijandera, grubo nasjeckanog
PRIPREMA: U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i janjetinu, pa brzo pržite dok janjetina lagano ne porumeni. Dodajte krompir i začine, pa dobro promiješajte. Ulijte 425 ml vrele vode i paradajz pire, pa pustite da provrije. Poklopite i kuhajte 15 minuta dok krompir i janjetina ne omekšaju, dodajte hurme zadnjih 10 minuta. Pospite korijanderom i poslužite uz kus-kus.

Latest Posts

Raport