Rižoto s karfiolom i brokulama

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):
320 g riže,
2 luka,
200 g karfiola,
200 g brokula,
kriška hljeba,
4 konzervirana inćuna,
majčina dušica,
1 litar biste supe,
maslinovo ulje,
so i biber

Priprema: Sitno isjeckan luk propržiti na 4 kašike ulja, dodati rižu te nakon par minuta pomalo dosipati vrelu supu uz stalno miješanje; kuhati na laganoj vatri. Prstima razdvojiti cvjetove karfiola i brokula, obariti u slanoj vodi, ocijediti i dodati u poluskuhanu rižu. Izmiksati hljeb, inćune, kašiku majčine dušice i malo ulja te kratko propržiti u teflon tavi. Dobivenom smjesom posuti rižoto, pobiberiti i poslužiti.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...