Riba u sosu

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
4 kašike maslinovog ulja,
oko kilogram filea ribe,
so,
biber,
pola kašičice čilija,
2-3 česna bijelog luka,
pola kg čeri paradajza prerezanog napola,
60 ml povrtnog temeljca,
pola šolje svježeg bosiljka isjeckanog,
2 kašike soka od limuna,
pola kašičice kore od limuna,
so, biber

PRIPREMA: Ugrijte 2 kašike ulja u tavi i dodajte čili i bijeli luk. Dinstajte 1 minut. Dodajte paradajz, pa ga pržite dok ne bude mekan, oko 12 minuta. Zalijte temeljcem od povrća i dinstajte na blagoj vatri. Dodajte bosiljak, sok i koru od limuna, papričice i kuhajte 2 minute. Odložite sos u zdjelu. Na 2 kašike ulja pržite ribu, koju ste začinili s obje strane solju i biberom, oko 3 minute sa svake strane. Preko ribe prelijte sos i ponovo sve zajedno ugrijte, pa servirajte toplo posuto bosiljkom.

Pročitaj još
Related

Pečena tikva s pinjolima

POTREBNO: 1 veća muškatna tikva, 50 ml maslinovog ulja, po ukusu morska...

Varivo od kestena i leće

POTREBNO: 1/2 šolje pečenih ili kuhanih kestena, 1 šolja suhih vrganja, 1...

Brzi ručak – Tjestenina s feta sirom

POTREBNO: tjestenina po izboru, 2 paprike, 1 konzerva pelata , 2 česna bijelog...

NEOBIČNO UKUSNA VEČERA – Monte Cristo palačinci  

POTREBNO: ¼ šolje džema od malina, ¼ šolje dijon senfa, 2 kašike...