Nedavno objavljeno

Grdobina s rujnicama i bademima

Potrebno (za 4 osobe):
800 g grdobine,
300 g rujnica,
6 suhih paradajza,
vlasac,
30 g badema (oguljenih i izrezanih na listiće),
česan bijelog luka,
1 dl bijelog vina,
4 kašike maslinovog ulja,
so i biber

Priprema: Ribu podijeliti na dva dijela, odstraniti kožicu, posoliti, pobiberiti, urolati i svezati da tokom pripreme zadrži duguljast oblik. Gljive očistiti, paradajz isitniti, bademe kratko propržiti, bez dodavanja masnoće. Ulju dodati bijeli luk i ispržiti ribu sa svih strana, preliti vinom, a kad nešto tekućine ispari dodati gljive i paradajz. Posoliti, pobiberiti, poklopiti i pržiti na laganoj vatri oko pola sata. Posuti bademima, isjeckanim vlascem, izrezati i poslužiti.

Latest Posts

Raport

spot_img