spot_img

Početak sezone u SARTR-u uz predstavu „Bullying Collection“

Početak sezone u Sarajevskom ratnom teatru SATR-u, ove godine bit će u znaku predstave “BULLYING COLLECTION”, reditelja Aleša Kurta koja će se na sceni SARTR-a odigrati u srijedu 1. septembra sa početkom u 20h, a već dan kasnije 2. septembra bit će izvedena u sklopu ovogodišnjeg izdanja Festivala glumca BiH u Konjicu.

Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora ( Nejra Babić, Aleš Kurta, Sam Guzman, Ian Mc Wethy).

 S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, “Bullying Collection” želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva.  Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema.  Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju/ Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Dženana Džanić.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja- Nejra Babić, scenograf- Vedran Hrustanović, kostimografkinja- Lena Samardžić, koreograf – Branko Potočan,  i autor muzike – Nedim Zlatar.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,859LikesLikes
4,924SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno