Oduševit će Vas ukus pečenog bijelog luka !

Ako niste probali obavezno to uradite, jer perfektni ukus bijelog luka koji dobijete možete koristiti na razne načine

Nedavno objavljeno

Kao namaz, dodatak sosovima, dresinzima, a možete ga jesti i samog. Svaku glavicu bijelog luka očistite od jako tvrde vanjske kore. Svaku glavicu češnjaka umotajte u aluminijsku foliju, a prije toga ga prelijte s malo maslinovog  ulja i dodajte mu prstohvat soli. Aluminijsku foliju dobro zatvorite i glavice stavite u rernu na 180°C. Trebat će vam oko 45 minuta da bijeli luk bude savršeno pečen i mekan.

Pročitaj još
Related

ŠTA SU JELI SLAVNI

Martin Luther King je najviše volio pohovanu piletinu sa...

Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...

President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!

Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su...