spot_img

Nedavno objavljeno

KORAK ISPRED: KAMERNI TEATAR 55 I VISA ZAJEDNO U PROJEKTU PODRŠKE GLUHIM OSOBAMA

Kamerni teatar 55 počeo je sa ispisivanjem novih stranica teatarske historije u BiH prije skoro tri godine, prilagodivši kompletan repertoar slijepim i slabovidnim licima.

Sada, u saradnji sa kompanijom Visa ide korak dalje, spajajući tehnologiju i umjetnost i pružajući priliku gluhim osobama da dožive potpuno novo iskustvo. Korištenjem inovativnih tehnoloških rješenja, kompletan repertoar Kamernog teatra 55 će biti prilagođen gluhim osobama.

Kompanija Visa, generalni sponzor ovog projekta, prepoznala je društveno socijalni angažman Kamernog teatra 55 i potrebu pružanja podrške osobama iz osjetljivih društvenih grupa kako bi mogli da nesmetano uživaju u umjetnosti.

„Kao kompanija koja se u svom radu u velikoj mjeri oslanja na tehnologiju, želimo da njene prednosti iskoristimo za pozitivne promjene. Zbog toga se pridružujemo plemenitoj ideji Kamernog teatra 55 da  svakom članu društva pruži priliku da učestvuje u svakodnevnom životu lokalne zajednice, i na vrlo jednostavan i savremen način uživa u umjetničkom sadržaju Teatra“, istakao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Ovo rješenje ne samo da će pomoći gluhim osobama, već i stranim državljanima koji se ne služe našim jezikom.

A o čemu se tačno radi? Kamerni teatar 55 poziva sve zainteresirane da pažljivo nastave pratiti vijesti koje dolaze iz ove kuće.

Dovoljno je samo reći da je iznenađenje rezultat spoja tehnologije i umjetnosti, koje do sada nije viđeno kod nas, te koje svijet „dasaka koje život znače“ približava svima.

Latest Posts

Raport

spot_img