Nedavno objavljeno

Ragu od janjetine sa bamijom

Potrebno (za 4-6 osoba):
1,5 kg janjećeg buta,
250 g očišćene bamije,
4 paradajza,
2 tanko narezana luka,
1 vezica nasjeckanog svježeg peršuna,
2 zgnječena česna bijelog luka,
oko 1,5 litar mesne supe,
kašika maslinovog ulja,
so i biber.

Priprema: Janjetinu narežite na komade široke oko 4 cm, a paradajz na 8 komada. Zagrijte ulje i pržite janjetinu dok sa svih strana ne dobije smeđu boju, dodajte luk i paradajz i dinstajte još 10 minuta, povremeno miješajući. Pospite peršunom, dodajte supu i kada provri, poklopite, smanjite vatru i kuhajte dok meso ne omekša (oko 1,5 sat). Dodajte bamiju, bijeli luk, promiješajte i kuhajte oko 15 minuta, dok bamija ne omekša. Posolite i pobiberite, pa poslužite uz kuhanu rižu.

Latest Posts

Raport