Nedavno objavljeno

Pasmina mačaka koju mogu imati i oni koji su alergični na dlaku

Burmanska mačka vjerovatno je najnježnija i najumiljatija mačka od svih poznatih pasmina. Uzgoj burmanske mačke započeo je 1930. godine kada je dr. Joseph Thompson iz San Francisca donio kući malu smeđu ženku mačke iz Burme. Nazvao ju je Wong Mau i križao sa sijamskom mačkom. Kroz selektivan uzgoj izolirana je posebna tamnosmeđa boja ove mačke.

Burmanske mačke su iznenađujuće teške za svoju veličinu. Njihova krzna su kratka i pripijena te imaju vrlo svilenkastu teksturu. Gotovo im uopće ne treba njega dlake, osim malo dnevnog maženja. Glas im je jako tanak i rijetko mijauču.

 

 

Ove mačke vrlo su privržene vlasnicima i nisu previše zahtjevne. Obožavaju ljude i karakterom nalikuju na psa. Mogu se igrati donošenja loptice ili igračke. Vole blizinu vlasnika, tako da će iskoristiti svaku priliku da mu bude blizu, pratit će ga iz sobe u sobu, sjediti u krilu, uvlačiti se u krevet prije spavanja, itd.

Njihova prisutnost manje će smetati ljudima alergičnim na dlake

Kao mačići vrlo su razigrani i živahni, a takve karakteristike zadržavaju i u odrasloj dobi. Pune su energije, ali nije ih preporučljivo puštati izvan stana ili dvorišta jer su jako znatiželjne i neustrašive te se lako mogu naći u opasnosti.

Izvor: Index.hr

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img