spot_img

Nedavno objavljeno

MJESEČNI HOROSKOP: OKTOBAR 2023.

Astrologija je model vjerovanja, i iako pojedinci mogu pronaći vrijednost u astrološkim smjernicama, važno je održavati otvoren pogled i oslanjati se na vlastiti sud pri donošenju odluka. U nastavku se nalazi sažetak za sve horoskopske znakove.

Jarac (22.12 – 20.01.):

U oktobru 2023., Jarčevi će biti aktivni u društvenim aktivnostima, uspostavljati nove veze i obnavljati prijateljstva. Također će razmisliti o svojim budućim ciljevima. Na profesionalnom planu, očekuje ih povoljan razvoj, moguća su putovanja koja će podržati poslovni napredak. Mars ulazi u jedanaesto polje, donoseći energiju za planiranje, ali i mogući kraj prijateljstava. Krajem oktobra, mogu se povezati s podrškom za razvoj svojih planova, uz moguća putovanja. Važno je pratiti poslovne odnose i odnos s autoritetima zbog eklipse u polju karijere 14. oktobra. Lunarna eklipsa 28. oktobra donosi promjene u ljubavnom životu, odnosima, kreativnosti, i moguće su transformacije u narednih šest mjseci, uključujući bolji odnos sa partnerom, prelazak na viši nivo veze ili čak kraj veze, upoznavanje sudbinske osobe, vijesti o prinovi i razvoj kreativnosti na poslovnom planu.

Vodolija (21.01. – 18.02.):

U oktobru 2023., Vodolije će doživjeti dinamičan mjesec. Naglašava se mogućnost putovanja i širenja horizonta, prilika za učenje i susrete s osobama sličnih svjetonazora. Također, povoljno je vrijeme za emocionalno ozdravljenje i razmatranje finansijskih ulaganja. Mars će unijeti povećanu produktivnost u vaš profesionalni život, iako može doći do konflikata s nadređenima. Krajem mjeseca, Sunce i Merkur pridružuju se Marsu, pružajući dodatnu energiju za profesionalne aktivnosti. Solarna eklipsa 14. oktobra potiče preispitivanje stavova, obrazovanje i moguću promjenu mjesta boravka u narednih šest mjeseci. Lunarna eklipsa 28. oktobra naglašava potrebu prilagodbe neželjenim promjenama u domu i okolini.

Riba (19.02. – 20.03):

Neke osobe u vašem profesionalnom i društvenom okruženju donose nepotrebnu napetost, pa je važno razmotriti nove poslovne perspektive ili pronaći pouzdanog partnera s istim ciljevima. Budite pažljivi pri tumačenju novih informacija, neka vas prvi dojam ne zavara. U ljubavnom životu mudro izbjegavate komplicirane situacije i suočavate se s iznenadnim događajima koji nisu u skladu s vašim emocionalnim potrebama. Partner može postavljati dodatne zahtjeve koji se razlikuju od vaših prioriteta i kriterija.

Ovan (21.03. – 20.04):

Nastupate odlučno i čvrsto stojite iza svojih stavova, ali se suočavate s novim događajima koji mogu iskomplikovati vaš poslovni ili društveni položaj. Bitno je uskladiti svoje prioritete s onima koje postavljaju vaše kolege, umjesto da izazivate nove konflikte oko različitih poslovnih interesa. Trebate potisnuti svoj ego i profesionalnu sujetu. Iako osjećate snažnu emocionalnu inspiraciju, možda ćete se suočiti s izazovom u pronalasku prave prilike za izražavanje svojih namjera. Vaš partner ili osoba koja vam se sviđa vješto izmiče, i ponekad se može činiti da niste na istoj talasnoj dužini ili da ne dobijate željeni ljubavni tretman. Važno je pažljivo procijeniti situaciju kako biste izbjegli nesporazume.

Bik (21.04. – 21.05):

Oktobar 2023. godine donosi obilje novih ideja, projekata i mogućih saradnji. Vaša energija će biti izrazito inspirativna za ljude u poslovnom okruženju, a očekujte obaveze i zadatke u velikom broju. Bez obzira na to, uspjeh je zagarantovan, a to će postići pola truda uloženog. Prema kraju mjeseca, očekujte nova poznanstva s uspješnim osobama iz vašeg profesionalnog kruga, otvarajući mogućnost za ponude koje ste dugo priželjkivali. Ovo će biti vaš najuspješniji mjesec u godini! Što se tiče ljubavi, kraj usamljenosti je pred vama. Aktivno se kretanje, druženje i prihvatanje pozivnica za događaje su ključni. Bit ćete privlačna meta za udvarače, a već na početku mjeseca možete upoznati zanimljivu osobu preko zajedničkih prijatelja. Budite otvoreni za dalju komunikaciju, jer nova ljubav može biti na horizontu. Za zauzete osobe, ovaj mjesec donosi romantiku i mogućnost koraka naprijed u vezi. Kada je riječ o zdravlju, mogući su problemi sa spavanjem. Posvetite se relaksaciji i meditaciji kako biste se osjećali bolje.

Blizanac (22.05. – 21.06.):

Nije povoljan trenutak za donošenje važnih poslovnih odluka ili sklapanje ugovora. Postoji sklonost brzim odlukama koje bi mogle biti nepromišljene. Ako se nađete pred važnim karijernim izborima, važno je pažljivo razmisliti o svojim željama. Ne dozvolite da vanjski uticaji previše utiču na vaše odluke, već se oslonite na svoju intuiciju. Ako se bavite privatnim biznisom, budite posebno oprezni u vezi sa rashodima i velikim investicijama. Preporučuje se temeljita provjera svih detalja. Kada je ljubav u pitanju, očekuje vas miran mjesec bez značajnih promjena. Vaša pažnja će biti usmjerena na posao, pa nećete imati mnogo vremena za lične odnose. Druženje s prijateljima će vam prijati, ali nećete pokazivati poseban interes za nove ljubavne kontakte. Za zauzete osobe, ovaj period može donijeti monotoniju. Umesto da očajavate unaprijed, iskoristite trenutak da razmislite o svojim željama i budite otvoreni za komunikaciju sa svojim partnerom. Što se tiče zdravlja, moguće su prehlade, pa bi bilo dobro da povećate unos vitamina.

Rak (22.06. – 22.07.):

U oktobru će se pojaviti izazovi, ali i prilike za osobni rast. Bit ćete usmjereni na svoje ciljeve i voljni uložiti dodatan trud kako biste ih ostvarili. Očekujte moguće promjene u radnom okruženju, ali budite otvoreni za nove ideje i saradnju sa svojim kolegama. Preporučuje se da budete disciplinovani u vezi s budžetom, jer su krajem mjeseca mogući neočekivani troškovi. Što se tiče ljubavi, mnogi Rakovi će osjetiti pojačanu emotivnost i potrebu za povezivanjem sa svojim partnerom. Vaša osjećanja će biti dublja nego obično, te ćete biti skloni izražavanju ljubavi i pažnje prema voljenima. Ovo je izvanredan mjesec za dublje razgovore o odnosu i zajedničkim planovima za budućnost. Slobodne osobe mogu očekivati zanimljiv flert prema kraju mjeseca, stoga se nemojte ustručavati, već se prepustite svojim emocijama. Što se tiče zdravlja, praktikovanje meditacije, joge ili provođenje vremena u prirodi može vam pomoći da se opustite i smanjite stres.

Lav (23.07. – 22.08.):

Oktobar donosi pojačanu motivaciju i spremnost za preuzimanje inicijative u profesionalnom životu. Očekuju se prilike za napredak i dokazivanje pred nadređenima. Važno je održavati dobru komunikaciju s kolegama kako biste izbjegli konflikte. Također, period je povoljan za stambena pitanja i ostvarivanje stabilnosti. Harizma će biti neodoljiva, privlačeći pažnju potencijalnih partnera ili osvježavajući postojeće veze. Mjesec je povoljan za izražavanje emocija prema voljenima i provođenje kvalitetnog vremena zajedno. Ako ste u vezi, razmislite o posebnim izlascima ili putovanjima s partnerom. Za one koji su nedavno prekinuli vezu, oktobar donosi mogućnost zanimljivih susreta. Važno je obratiti pažnju na ishranu i održavanje ravnoteže između posla i odmora.

Djevica (23.08. – 22.09.):

Nove dinamike na poslovnom planu zahtijevaju dodatnu pažnju i posvećenost, iako često morate ispunjavati obaveze pod pritiskom i u posljednjem trenutku. Finansijska nesigurnost predstavlja izazov, ali trudite se uložiti svoje znanje i energiju u projekte koji obećavaju korist. Očuvanje pozitivnih odnosa sa kolegama ključno je za ostvarivanje vaših poslovnih vizija. Također, nastojite promijeniti dinamiku u odnosu sa partnerom kako biste zadovoljili svoje lične potrebe, ali primjećujete da se često vraćate istim temama. Nažalost, vaš emotivni dijalog s bliskom osobom nije u najboljem stanju. Ono što vama izgleda jasno ili prihvatljivo, kod vašeg partnera izaziva suprotne reakcije ili negodovanje.

Vaga (23.09. – 22.10.):

Ako želite očuvati pozitivan poslovni ugled i uspješne odnose sa saradnicima, važno je prihvatiti korisne savjete. Ponekad ste previše ponosni i oklijevate podijeliti probleme koji vas muče, ali takav pristup samo otežava vaš poslovni ili društveni položaj. Bilo bi korisno obratiti pažnju na svoje zdravstveno stanje i izbjegavati situacije koje vas emocionalno i fizički iscrpljuju. U ljubavnom životu, nema potrebe za iluzijama ili laskavim obećanjima. Iskren razgovor s partnerom o zajedničkim dilemama je ključan. Ono što je sigurno i stvarno je ono što držite u svojim rukama, bez obzira na velike želje ili obećanja drugih.

Škorpija (23.10 – 21.11.):

Nastavljate odlučno braniti svoje poslovne i strateške interese, što rezultira brojnim pohvalama i priznanjima sa svih strana. Nema potrebe da pravite kompromise u poslu koji ne odgovaraju vašim moralnim principima i profesionalnim standardima. Ako se suočite s pokušajem da vas stave pred gotov čin, odgovorite uz poštovanje poslovnih pravila. Uslijed brojnih obaveza, možda propuštate neke događaje u privatnom ili ljubavnom životu, što partner može primijetiti i ukazati vam na “greške” koje pravite. Također, možda primjećujete česte promjene u raspoloženju ili neobično ponašanje kod voljene osobe, ali ne shvatate pravi razlog. Važno je raditi na boljem međusobnom razumijevanju i približavanju kako bi se ojačala emotivna veza.

Strijelac (22.11 – 21.12):

Važno vam je steći nečije povjerenje i ugled u poslovnom okruženju, pa djelujete promišljeno i oprezno. Svjesni ste da informacije koje posjedujete nisu garancija za uspjeh, ali imate pouzdan unutrašnji osjećaj koji vas vodi prema pravim rješenjima. Razumijete da se poslovna pravila i okolnosti brzo mijenjaju, i strateški čekate bolje prilike i svoj trenutak. Ponekad imate utisak da vas neko “ispituje” ili emotivno analizira, što može uticati na vaše raspoloženje. Želite veću emotivnu slobodu i mogućnost ostvarivanja svojih ciljeva, ali trenutni događaji ne idu uvijek onako kako biste željeli. Shvatate da nije lako promijeniti nečiju odluku ili uticati na ponašanje partnera.

Latest Posts

Raport

spot_img