spot_img

Nedavno objavljeno

Kolagen naš nasušni

Na promociji koju je u Sarajevu upriličila Italgroup upoznali smo se sa benefitima proizvodne linije kompanije Yasenka – u prvom redu sa produktima s kolagenom koji djeluju iznutra i hrane kožu na najbolji mogući način

Napisala Mersiha Drinjaković

Prof.dr. Ksenija Miladinović

Ana Prkačin, magistrica farmacije koja broji šestu godinu rada u kompaniji Yasenka, na čelu Odjela poslovnog razvoja, našla se nedavno u Sarajevu, kako bi onima koji su to željeli ispričala kakva je uloga farmaceuta u prevenciji i zaštiti zglobova od preranog starenja. Kazala nam je kako su razlozi preranog starenja zglobova loše prehrambene navike, prekomjerna tjelesna težina, nedostatak tjelesne aktivnosti, upalne bolesti zglobova te nepravilno sanirane ozljede zglobova. Da ne bude kako je sve negativno ispričala nam je Ana i pozitivne primjere iz prakse, ono na šta ljudi reaguju i šta provode od preporučenih mjera: sportsko savjetovalište i saradnja s nutricionistima, mjerenje indeksa tjelesne mase i obima struka i bokova, podjela edukativnih materijala o utjecaju prekomjerne tjelesne mase na zdravlje organizma i zdravlje zglobova, plan prehrane sa detaljno ispisanim receptima, edukacija o malim koracima kojima započinje tjelesna transformacija i izbora dodataka prehrani. “Pri izboru dodataka prehrani potrebno je obratiti pažnju na tačan sastav i namjenu proizvoda, doze svih aktivnih sastojaka, da li je kombinacija aktivnih sastojaka u skladu s pravilima struke i koji benefit donose pacijentu, te način i jednostavnost uzimanja – jer zahtjevi za čestim uzimanjem kao i neprikladni oblik smanjuju adherenciju pacijenta”, obrazlaže Ana Prkačin.
I onda smo dobili uvid kako postoje rješenja za bolne i otečene zglobove: Omniflex iz Yasenke je proizvod koji hrani hrskavicu, obnavlja vezivno tkivo, potiče stvaranje sinovijalne tekućine, smanjuje bolove i otok u zglobovima i sve navedeno radi brzo i efikasno.

Skinage Collagen

Magistrica farmacije Ana Prkačin

Naravno da smo morali pitati i za nama odranije poznati Skinage, proizvod iz Yasenke koji sadrži kolagen i koji na kožu djeluje iznutra jer se uzima – oralno. Kolagen je u mom svijetu kao neki čarobni eliksir koji nam omogućava brigu o organizmu, a da sami toga nismo ni svjesni. I tu dolazi Skinage Collagen Advanced 5000 (to mu je puno ime i prezime) proizvod nastao, kako kaže Ana, iz potrebe da koži osigura sve hranjive sastojke, koji sadrži samo najkvalitetnije pomno ispitane aktivne molekule, koji djeluje iznutra i osigurava dugoročno djelovanje, koji zaustavlja proces starenja i omogućuje da koža zablista. E sad da uvežemo sve ovo ranije rečeno – i zglobove i kožu, evo kako Skinage zapravo donosi benefite za nas: “Smanjuje bol u zglobovima i daje potporu vezivnom tkivu, poboljšava energiju i vitalnost, podržava sintezu prirodnog kolagena, osigurava čvrstu i elastičnu kožu, povećava hidrataciju kože i smanjuje fine linije i bore, ubrzava rast kose i noktiju, potiče rast mlade kose i vraća kosi sjaj i gustoću”.
Jesam li probala neki iz linije proizvoda o kojima upravo pišem? Naravno da jesam! Moj izbor je bio Skinage Collagen Prestige 10000 – a kako čitam deklaracije na svim proizvodima, tako sam i ovaj novi dobro prostudirala. Evo šta kažu za njega: brine za kožu kojoj treba više hidratacije, uspješno popunjava postojeće bore na licu, vraća elastičnost i pruža duboku potporu potkožnom tkivu, smanjuje osjećaje zatezanja i crvenilo, pospješuje rast kose i noktiju… Još ću vam pričati o benefitima – krajnjim rezultatima ovog produkta – samo dok ugledam bočici dno – pijem svako jutro po jednu dozu. I u prvih sedam dana sam spoznala prvu razliku – moja uobičajeno suha i nenahranjena koža je počela da izgleda zdravije. Zasad vjerujem da pomažem sebi. Javljam se s novim izvještajem.

Gracija 435, juli 2023.

Latest Posts

Raport

spot_img