Nedavno objavljeno

Najluđa zabava na snijegu sutra na Jahorini

Olimpijska ljepotica će u subotu 25. februara ugostiti deveto izdanje trke Red Bull Home Run. Sve je spremno za tradicionalni masovni spust skijaša i snowboardera na kojem se očekuje veliki broj takmičara, a najbolje među njima očekuju vrijedne nagrade. Dobra zabava nastavit će se i u večernjim satima, uz afterparty sa DJ Soulom i Indigom.

Ljubitelji snježnih radosti svake godine s nestrpljenjem iščekuju Red Bull Home Run, najmasovniji spust skijaša i bordera u našoj zemlji. Na stazi dugoj oko dva i po kilometra, od vrha Poljica do hotela Termag, stotine takmičara uživaju u adrenalinu i bore se za pobjedu u ovoj neobičnoj i uzbudljivoj trci.

Uz povoljno vrijeme, dobru stazu i veliki broj učesnika, od sutrašnje trke se ne očekuje ništa manje zabave i uzbuđenja nego prethodnih godina.

Broj registrovanih učesnika već je veliki, a prijave su još uvijek moguće putem e-mail adrese homerun@jahorina.org ili na broj telefona 066 000 220. Takmičari se prijaviti mogu i sutra na licu mjesta u Red Bull šatoru ispred hotela Termag, od 11 do 14 sati. Start trke je u 16 sati.

Učesnici će se boriti u pet kategorija: najbrža skijašica i skijaš, najbrža snowboarderka i snowboarder, a svoju priliku će u kategoriji za najsporijeg učesnika dobiti i oni kojima brzina nije jača strana.

Za najbolje su osigurane vrlo primamljive nagrade: 3 x vikend za dvoje u Hotelu Termag, 3 x vikend ski pass OC Jahorina, HEAD snowboard, HEAD skije, romantični wellness vikend za dvoje u hotelu Lavina, te rafting vikend za dvoje u kampu „Divlja rijeka“ na Tari.

Pored vrhunske cjelodnevne zabave na snijegu, Red Bull Home Run uvijek ponudi odličan provod i u večernjim satima. Tako će u 17 sati, odmah po završetku trke i proglašenja pobjednika, ispred Kolibe hotela Termag početi afterparty za takmičare i publiku. Goste će do dugo u noć zabavljati dobro poznati tandem DJ Soul i Indigo, koji za ovu priliku spremaju specijalni Winter Funky Disco set. Ulaz na afterparty je slobodan.

U trci mogu sudjelovati svi punoljetni amateri i rekreativci, a onima između 16 i 18 godina starosti potrebna je saglasnost roditelja. Učešće je besplatno, a za takmičare su obavezne kacige i dresovi sa startnim brojem.

Svi učesnici startuju u isto vrijeme. Takmičari na samom početku u pancericama i bucama trče 150 metara do svojih skija i snowboarda, a zatim se na njima trebaju što brže spustiti do cilja. Prvi koji prođu kroz cilj su pobjednici. Svaki namjeran fizički kontakt, kao i nepoštivanje startne crte, donosi diskvalifikaciju.

Latest Posts

Raport