Nedavno objavljeno

ŽELITE PROMJENU KOJA ĆE VAM POBOLJŠATI KVALITET ŽIVOTA? Razmislite o dužem boravku na moru

Provođenje vremena pored mora, bilo da je u pitanju produženi vikend ili desetodnevni ljetnji odmor, često ima izuzetno blagotvoran efekat na cjelokupan organizam – osjećate se podmlađeno, regenerisano i puni pozitivne energije. Sad zamislite kako bi bilo da takav osjećaj imate konstantno ili bar nekoliko mjeseci tokom godine… Zvuči primamljivo, zar ne? Bilo da ste penzionisani ili vam je jednostavno dosta gradske gužve i užurbanosti, a pritom imate posao koji vam dozvoljava da budete mobilni, možda je vrijeme da porazmislite o investiranju u nekretninu kraj mora, jer vam ovakav potez može donijeti mnoštvo različitih benefita. Crna Gora i priobalna naselja poput Portonovog u Boki Kotorskoj idelan su izbor, zbog blizine i odlične povezanosti vazdušnim i kopnenim putem.

“Plavo” zdravlje

Mnogobrojna naučna istraživanja dokazala su da boravak pored vodenih površina, a posebno mora i okeana, ima pozitivne efekte na fizičko i mentalno zdravlje pojedinaca – takozvano “plavo” zdravlje. Čistiji vazduh sa više negativnih jona koji podižu nivo serotonina, više sunčanih dana tokom godine, a samim tim i veća koncentracija vitamina D, koji jača cjelokupan imuni sistem, duži i kvalitetniji san… Sve ovo su jasni znaci da ćete dugotrajnim boravkom na primorju uraditi nešto dobro za sebe i svoje zdravlje – tim više ako odaberete Portonovi, zbog okolnih visokih planina i vegetacije, koji vazduh čine još svježijim i čistijim. Takođe, sveopštem fizičkom i mentalnom zdravlju organizma doprinijeće i povremena posjeta jedinstvenom Chenot Espace wellness centru u One&Only Portonovi rizortu, poznatom po naučno zasnovanom, holističkom pristupu spa i zdravstvenim tretmanima.

 

Produktivnost i ispunjenost na poslu

Prizor koji imate pred sobom kada podignete pogled sa laptopa može u velikoj mjeri da utiče na to kako se na poslu osjećate – priznaćete da biste bili mnogo vedriji i smireniji ukoliko biste gledali u vodu Bokokotorskog zaliva ili jedrilice i brodove u marini, nego da su ispred vas zid ili sivi krovovi grada. Još ako je vrijeme dovoljno prijatno da radite na otvorenom – produktivnost i zadovoljstvo će biti na maksimumu, za šta su idealne bašte kafea i restorana u Portonovi Marini. Bilo da se odlučite za rad uz kafu i doručak u Koffeinu, branč u Square-u, ručak u italijanskom restoranu Romeo & Juliet ili pak osvježavajući koktel posle posla u Maison du Monde, sigurno nećete pogriješiti.

Uživanje u nešto drugačijim aktivnostima

Plivanje, trčanje ili joga kraj obale, obilazak okolnih primorskih gradića brodom, hajking u planinama iznad zaliva, muzički i kulturni festivali… Lista svakodnevnih aktivnosti koje vam pruža boravak na primorju nešto je drugačija nego ona na koju ste inače navikli. Odlazak na morski odmor je sjajna stvar, ali ima li ljepšeg osjećaja od opuštanja u vodi nekoliko minuta nakon što ste završili poslovne obaveze i ispijanja čaše vina dok gledate u zalazak sunca iza brda u zalivu. Za ljubitelje pomorskih aktivnosti, Portonovi posjeduje veoma funkcionalnu i savremeno opremljenu marinu, koja redovno organizuje regate i ostale događaje za jedriličare iz regiona.

Na kraju, sasvim je u redu ukoliko još niste spremni da se dugotrajno preselite i živite kraj mora – boravak na primorju tokom ljetnjih mjeseci ili nekoliko dana svakog mjeseca je i dalje dobar početak. Postepeno ćete povećavati broj dana i u potpunosti prigrliti novi način života, koji će učiniti da se osjećate snažnije, zdravije, smirenije i zadovoljnije.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img