Nedavno objavljeno

Bijeli limoncello-kolač

POTREBNO:
75 gr putera sobne temperature,
340 gr šećera,
5 velikih jaja,
325 gr samorastućeg brašna,
kašika praška za pecivo,
100 ml pavlake,
25 gr kokosovog brašna;
za fil:
po 75 gr putera i kremastog sira,
300 gr šećera u prahu,
2 limete,
2 kašike limoncella (likera od limuna),
3 pudinga od vanilije;
za glazuru i dekoraciju:
po 150 gr putera sobne temperature i krem sira,
400 gr šećera u prahu,
100 gr kokosovog ulja,
40 gr kokosovog brašna.
PRIPREMA: Ugrijte rernu na 180°C. Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje. U zdjeli umutite puter i šećer, dodajte jaja, pa rukom umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo, pavlaku i dehidrirani kokos. U kalup istresite 1/3 smjese i pecite 25 do 30 minuta. Ponovite sa drugom i trećom trećinom da dobijete tri kore. Za fil umutite puter i krem sir, pa dodajte šećer u prahu, sok i koru limete te limoncello. Skuhajte nagusto pudinge. Ohladite 15 minuta. Za glazuru umutite puter i krem sir, dodajte šećer u prahu i kokos. Kad su kore potpuno hladne, svaku pažljivo prepolovite da dobijete 6 kora. Prvu koru namažite trećinom fila, pa stavite drugu koru i premažite trećinom pudinga, pa ponovite isto dok ne potrošite kore. Kada ste sve poredali, premažite glazurom po vrhu i sa strana. Pola kokosovog brašna stavite na sredinu, a ostalo po donjoj trećini kolača.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img