Omlet sa škampima i prasom

(za 4 osobe)

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
5 jaja,
400 g škampa,
2 prase,
česan bijelog luka,
malo svježe metvice,
40 g hljeba,
4 kašike ribanog parmezana,
mlijeko,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: Škampe kuhati u slanoj vodi 7-8 minuta, ocijediti, odstraniti ljusku i crnu nit. Prasu očistiti i izrezati, isjeckati bijeli luk, a metvicu isitniti prstima, te sve pržiti oko 5 minuta na 3 kašike ulja. Dodati škampe i kratko propržiti sve zajedno. Umućena jaja posoliti, pobiberiti, dodati parmezan, hljeb (omekšan u mlijeku i iscijeđen), škampe i dobro promiješati. Pržiti u lagano nauljenoj teflon tavi s obje strane i odmah poslužiti.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...