Nedavno objavljeno

Omlet sa škampima i prasom

(za 4 osobe)

POTREBNO:
5 jaja,
400 g škampa,
2 prase,
česan bijelog luka,
malo svježe metvice,
40 g hljeba,
4 kašike ribanog parmezana,
mlijeko,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: Škampe kuhati u slanoj vodi 7-8 minuta, ocijediti, odstraniti ljusku i crnu nit. Prasu očistiti i izrezati, isjeckati bijeli luk, a metvicu isitniti prstima, te sve pržiti oko 5 minuta na 3 kašike ulja. Dodati škampe i kratko propržiti sve zajedno. Umućena jaja posoliti, pobiberiti, dodati parmezan, hljeb (omekšan u mlijeku i iscijeđen), škampe i dobro promiješati. Pržiti u lagano nauljenoj teflon tavi s obje strane i odmah poslužiti.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img