Nedavno objavljeno

Krema od slanutka s rukolom

Potrebno (za 4 osobe):
250 g konzerviranog slanutka,
1 luk,
2 karanfilića,
2 česna bijelog luka,
100 g rukole,
150 g pršuta u kriškama,
4 kašike krem sira,
kašičica paradajz pirea,
maslinovo ulje,
so i biber u zrnu

Priprema: Slanutak oprati, ocijediti, dodati luk, 1 česan bijelog luka, kašiku zrna bibera i karanfiliće zamotane u gazu i svezane. Kuhati na laganoj vatri najmanje tri sata, posoliti i ohladiti. Opranu rukolu iskidati prstima. Pršut izrezati na trake i kratko propržiti, bez ulja. Slanutak procijediti, dodati malo ulja, paradajz pire, bijeli luk, so, biber i izmiksati u pire. Rasporediti u četiri zdjelice ili veće čaše, preko staviti krem sir, pršut i listove rukole. Krema od slanutka je ukusno predjelo koje možete poslužiti uz integralni hljeb.

Latest Posts

Raport

spot_img