Nedavno objavljeno

Samsung Design Studio – online platforma za dizajniranje unikatnog Bespoke frižidera

Kompanija Samsung Electronics i Bespoke frižideri sa svojim inovativnim dizajnom dobitnici su zlatne nagrade na International Forum (iF) Design Award 2020, kao i srebrne nagrade i priznanja Best-in-Show na International Design Excellence Awards (IDEA) 2020. Kada je riječ o dizajnu ovih frižidera, predstavljena je i platforma Samsung Design Studio, u okviru koje korisnici dizajniraju unikatni frižider prema ličnim preferencijama.

Interno istraživanje kompanije Samsung Electronics pokazalo je da 39% evropskih potrošača svoj dom doživljava kao mjesto u okviru kojeg izražavaju lični stil, dok 22% korisnika smatra da je dizajn uređaja i namještaja ključni faktor prilikom kupovine – važniji sada nego prije pandemije. Upravo zbog toga, globalno lansiranje Bespoke frižidera kompanije Samsung Electronics pokrenulo je potpuno novo poglavlje funkcionalnih i pametnih kućnih uređaja. Inovativan dizajn Bespoke frižidera omogućio je personalizaciju boja, materijala i modula za savršeno uklapanje u svaki životni stil, a zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama čuvanja namirnica postao je praktičan svakodnevni asistent u kuhinji. Zbog izuzetno pozitivnih reakcija i odličnog dizajna, Bespoke frižider osvojio je i prestižne nagrade za dizajn – zlatnu nagradu na International Forum (iF) Design Award 2020, kao i srebrnu nagradu te priznanje Best-in-Show na International Design Excellence Awards (IDEA) 2020.

“Prošlo je vrijeme kada su se dizajnirali kućni uređaji istog standarda, a pravi dokaz su Bespoke frižideri koji teže personalizovanom dizajnu i zadovoljavaju individualne potrebe korisnika. Kako se navike korisnika mijenjaju iz dana u dan, upravo su Bespoke frižideri tu da ispune i najzahtjevnije potrebe gdje, osim što svojom tehnologijom štede vrijeme i čuvaju namirnice, omogućavaju i pravu transformaciju enterijera prema svačijem ukusu”, izjavio je Harry Choi, voditelj odjela za dizajn digitalnih uređaja Samsung Electronics.

Osim revolucionarnog frižidera, Samsung je kreirao i digitalnu platformu Bespoke Studio[1].Riječ je o alatu koji omogućava dizajniranje i kupovinu frižidera po mjeri, što znači da svaki korisnik odabirom željenog modela, materijala i boje ima mogućnost da kreira svoj Bespoke frižider sa potpisom. Zahvaljujući ovoj tehnološkoj inovaciji, korisnici putem virtuelnog doživljaja mogu vidjeti koja će kombinacija frižidera najbolje pristajati enterijeru njihove kuhinje.

“Srž filozofije Bespoke frižidera je stvaranje doživljaja koji su prilagođeni svakom korisniku, a uz Bespoke Design Studio korisnici iz udobnosti vlastitog doma mogu birati između različitih kombinacija modula, ploča, boja i materijala kako bi stvorili svoj idealni frižider. Također, njihove kreacije na interaktivnoj platformi zrače velikom dozom inspiracije, čime pružaju nove kreativne ideje za dizajn budućih Bespoke frižidera”, izjavila je Evelyn Kim, voditeljica odjela potrošačkog marketinga za digitalne uređaje u kompaniji Samsung Electronics.

[1] Dostupnost Samsung Bespoke Studio digitalne platforme ovisi o tržištu.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img