Kako pomicanje sata utječe na ljude?

Nedavno objavljeno

U noći sa subote na nedjelju završava ljetno računanje vremena, a počinje zimsko. Kazaljka na satu mora se vratiti jedan sat unatrag, odnosno s 3 na 2 sata. Mnogi se vesele što će provesti sat vremena duže u krevetu, no ova promjena može uzrokovati i probleme sa spavanjem.

Stručnjakinja za spavanje April Mayer objašnjava zašto je spavanje toliko važno i što možete učiniti da se ovaj vikend prilagodite novom računanju vremena. U razgovoru za Mirror ispričala je kako sat vremena spavanja utječe na naš obrazac spavanja te naglasila da se zbog toga možemo osjećati jako umorno, a koncentracija nam može biti lošija. Mayer kaže da to može trajati sedmicama, jer se ljudi nakon promjene sata bude ranije.

“Takva promjena narušava ritam našeg tijela. Svakako ćete osjetiti posljedice ako se vaš obrazac spavanja promijeni bez ikakve pripreme”, rekla je April i ispričala nekoliko savjeta uz koje ćemo se bolje osjećati.

“Noć prije pomicanja sata trebali biste jesti laganu večeru kako biste potaknuli spavanje. Preporučujem i da se maksimalno opustite te isključite televiziju barem dva sata prije odlaska na spavanje. Opustite se uz toplu kupku ili tuš ili neku dobru knjigu. Važno je i dovoljno spavati, odnosno pazite da spavate najmanje sedam sati kako se ne biste drugi dan osjećali umorno”, ispričala je April.

index.hr

Pročitaj još
Related

UREĐENJE DOMA: Ideje za ukrašavanje praznih kutova dnevne sobe

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera Kutovi su obično “mrtve” zone...

Samsung na virtuelnom događaju Bespoke Home 2022 predstavio novu liniju Bespoke uređaja

Kompanija Samsung Electronics bila je domaćin Bespoke Home 2022,...

Spremite se za ljeto

1. Majica koja otkriva ramena Izvadite iz ormara onu koju...

Hrana i eros

Odavno je poznato da konzumiranje ukusne hrane podstiče stvaranje...