Nedavno objavljeno

Chutney od dunja i datula

POTREBNO: Po pola šoljice jabučnog sirćeta, vode i šećera, 3 dunje, 2 jabuke, po 2 kašičice đumbira i korijandera, po 1 kašičica kardamona u prahu, čili papričica i soli, 1 štapić cimeta, 1 šoljica datula, 2 kašike soka od limete  
PRIPREMA: Pomiješajte sirće i šećer u većoj posudi te zagrijte do vrenja miješajući dok se šećer ne otopi. Dodajte dunje, pokrite i kuhajte dok dunje ne omekšaju a tekućina se upije, oko 20 minuta, povremeno miješajući. Dodajte jabuke, vodu, đumbir, korijander, kardamon, so, cimet i čili pa ponovno zagrijte do vrenja na srednjoj vatri. Poklopite i kuhajte 10-ak min dok jabuke ne omekšaju. Umiješajte datule i sok limete. Chutney prebacite u zdjelu i ohladite. Zdjelu poklopite i ostavite u frižideru preko noći. Servirajte uz basmati rižu ili curry.
Savjet: Umak se može držati do dvije sedmice u frižideru, a prije serviranja dovesti na sobnu temperaturu.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img