Nedavno objavljeno

Dobro za planetu, dobro za um: 70% korisnika programa iznajmljivanja e-skutera kaže da vožnja poboljšava njihovo mentalno zdravlje

Uz  Svjetski dan mentalnog zdravlja (10. oktobra), stižu podaci istraživanja u Velikoj Britaniji koje je objavila Spin, jedinica za mikromobilnost Ford Motor Company, a koji otkrivaju kako sheme iznajmljivanja e-skutera imaju širok raspon koristi za nečije mentalno zdravlje. Većina (70%) ispitanika vjeruje da vožnja e-skuterom iznajmljenim putem sheme najma pomaže poboljšanju njihovog mentalnog zdravlja.

Prva studija takve vrste istraživala je kako se gotovo 1.000 korisnika osjećalo bolje kao rezultat vožnje e-skuterom koji je dio probnih radova javnog iznajmljivanja od strane britanskog Ministarstva transporta. Rezultati pokazuju da e-skuteri pomažu izazvati pozitivno raspoloženje i ublažavaju negativna osjećanja poput takvog stresa. Ključni nalazi otkrili su da prilikom vožnje unajmljenim e-skuterom:

– 87% osjeća povećan osjećaj slobode
– 85% se osjeća opušteno
– 78% se osjeća svjesno jer se može usredotočiti na svoje neposredno okruženje
– 74% se osjeća manje pod stresom nakon vožnje nego prije putovanja
– 67% se slaže da im pomaže u čišćenju uma od negativnih misli i osjećaja
– 63% se slaže da se osjeća kao digitalna detoksikacija jer ne mogu pogledati svoj uređaj

Ljudi imaju vrlo pozitivne asocijacije na to kako se osjećaju dok voze e-skuter. Gotovo polovica (46%) se osjeća avanturistički, a četiri od deset radosno (41%), slobodno (41%) i pozitivno (40%). “Ushićeni i poput orla koji se uzdiže” i “povratak u djetinjstvo” samo su neke od emocija koje su vozači spontano spomenuli na pitanje kako se osjećaju dok voze e-skuter.

izvor: timing.ba

Latest Posts

Raport

spot_img