spot_img

Podravka na Sarajevo Film Festivalu sa sudionicima Talents Sarajevo

Podravka i Chef Miran Karić pripravili jutarnju gozbu za mlade talente i medije na Sarajevo Film Festivalu

Podravkina ovogodišnja potpora Sarajevo Film Festivalu ponovo je obilježila priprema ukusnih zalogaja i to ovoga puta na doručku koji je za sudionike programa Talent Sarajevo priredio poznati bh kulinarski chef Miran Karić. Sudionici Talents Sarajevo programa koji dolaze iz zemalja Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, su tako svoj intenzivni petodnevni boravak na Festivalu posvećen učenju, radionicama i umrežavanju, obogatili još jednim iskustvom – iskustvom uživanja u okusima.

Tradicionalno, Podravkine delicije okupirale su čula posjetitelja Festivalskoga trga uz neizostavni dodatak jelima Vegetu za grill koje je chef Karić koristio u pripremi jela.

– Podravka je Zlatni sponzor Sarajevo Film Festivala, a između ostalog, osigurava posebnu novčanu nagradu za najbolji kratki film te sada s nestrpljenjem očekujemo objavu dobitnika na završnoj ceremoniji. Pored toga, Festival je obogaćen brojnim aktivnostima i gastronomskim užicima koje je za posjetitelje i sudionike programa pripremila Podravka. Za Podravku, Sarajevo Film Festival je prilika koja omogućava na izravan način doprinijeti kvaliteti života, dobrobiti zajednice, te pomoći u širenju afirmativne slike i razvoju kulture, umjetnosti i turizma u Bosni i Hercegovini. Svaki grad treba cijeniti svoju naslijeđenu kulturnu baštinu, ali i stvarati novu, a upravo manifestacije poput Sarajevo Film Festivala to i rade. Osjećamo dužnost i prema našim partnerima, kupcima i potrošačima da i pored svakodnevne dobre suradnje ponudimo još više i to upravo potporom ovakvim projektima, poručili su iz Podravke BiH.

Dugogodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala godinama doprinosi kulturnom i društvenom životu u Bosni i Hercegovini, te iz godine u godinu pomaže ovom respektabilnom Festivalu da ostane jedan od najkvalitetnijih i najuglednijih filmskih događaja u regiji.

Podravka BiH, u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja u BiH već desetljećima podupire manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture, što ima za cilj da posljedično pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u zemlji. Tradicionalno vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,858LikesLikes
4,920SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno