Nedavno objavljeno

MAGGI predstavio nove, ukusne supe obogaćene vitaminima

  • Nove MAGGI Super Juhe sadrže vitamine C, B6 i B12, ključnih za održavanje brojnih funkcija u našem organizmu
  • MAGGI doprinosi smanjenju otpada kod krajnjeg potrošača inovacijama u ambalaži

Nestlé je svoj već bogati asortiman kulinarskih proizvoda proširio novim supama brenda MAGGI. Nove MAGGI Super Juhe obogaćene vitaminima C, B6 i B12 koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema. Vrijeme kada briga o zdravlju i pravilnoj prehrani zauzimaju visoko mjesto na listi svakodnevnih prioriteta, Nestlé je spremno odgovorio na nove trendove s proizvodima koji sadrže već dobro poznate prirodne sastojke, uz dodatak vitamina.

Bilo da odaberete supu s brokulom, cvjetačom i špinatom, osvježavajuću povrtnu supu s kurkumom ili bistru pileću supu s đumbirom, one mogu biti izvrstan dio balansirane prehrane, kao početak obroka ili samostalne kad nam treba nešto laganije, lako se pripremaju u svega deset minuta.

Sve češće se susrećemo s trendom da biramo supe kao samostalan obrok, a ne samo uvod u ručak ili večeru. Supa je dobra za sve članove obitelji, od najmlađih do najstarijih i često nas podsjeća na okupljanja i  toplu atmosferu. U ovo promjenljivo proljetno vrijeme, supe okrepljuju, griju i pridonose bržem oporavku od prehlada, blažih virusnih infekcija. Vitamini C, B6 i B12, doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, funkcioniranju živčanog sustava i normalnom metabolizmu stvaranja energije. Također, doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti“, objasnila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistica Nestlé Adriatic.

Mnoge studije upućuju i na važnu činjenicu kada su vitamini u pitanju, a to je da oni pomažu kod normalnog funkcionisanja organizma, poput rasta i razvijanja. Obzirom da se vitamini ne stvaraju u dovoljnim količinama u našem organizmu, pravilnom ishranom, koja sadrži sastojke pune vitamina, možemo da nadoknadimo taj nedostatak. MAGGI Super Juhe svojim sastojcima pogoduju dobroj probavi i imaju povoljne učinke na organizam. Sve to ih čini savršenim odabirom koji će istovremeno biti okrepljujuć i nutritivno bogat.

Naš novi asortiman MAGGI Super Juha smo prilagodili potrebama naših potrošača, pa smo tako obogatili sastojke vitaminima koji su im potrebni za jačanje imuniteta. Želimo da kvalitetna, održiva hrana bude jednostavna – od načina na koji hrana dolazi do našeg tanjura do načina na koji se priprema i konzumira, gdje god se nalazili. Želimo pomoći ljudima da svakodnevno kuhaju svježu hranu koju vole i u čiju kvalitetu vjeruju. MAGGI Super juhe s prirodnim sastojcima, poput onih iz naših kuhinjskih ormarića i inovacijama u ambalaži, koja će pridonijeti smanjenju količine proizvedenog otpada kod krajnjeg potrošača, samo su jedan od primjera“, izjavila je Zora Kovačević, brend menadžerica za kategoriju supa za JI tržište.

Nestlé je transformaciju poslovanja primijenio kroz cijeli sistem vrijednosti, te su iz kompanije poručili kako je rađeno na smanjenju ambalaže i izmjeni materijala na cijelom MAGGI asortimanu, što u konačnici doprinosi smanjenju otpada kod krajnjeg potrošača za 56 tona na teritoriji jugoistočne Evrope. Krajnji cilj je da u narednom periodu pređu na potpuno reciklabilna pakovanja.

Kako bi svojim voljenima pripremili ukusnu Super Juhu s povrćem, obogaćenu vitaminima, pronađite recept za jednostavnu i brzu pripremu u nastavku.

Sastojci za 3 porcije:

1 MAGGI Super Juha Brokula i cvjetača

Leblebija – 1 manja konzerva ili staklenka (potrebno isprati)

Narandžasta leća – 1 šoljica prethodno skuhane do pola u vodi

Mladi špinat – pripremiti  2 šoljice opranog mladog špinata

½ šoljice sira:  nariban ili na male kockice: preporučujemo da iskoristite sir koji imate u frižideru: mozzarella, gauda ili tilzit

Integralni tost ili dvopek  – 2 šnite po osobi

Supu staviti u 1 litru hladne vode; čim počne da kuha,  dodajte leblebije i leću, nastavite kuhati prema uputi 5 do 6 minuta.

Na kraju dodajte oprane listove mladog špinata i  kuhajte još samo 1 minutu.

Servirajte u duboki tanjur sa komadićima sira. Po želji dodajte 2 male kašike bučinog ili maslinovog ulja

Uz šnitu integralnog dvopeka/tosta imate zaokružen obrok, laganu večeru ili ručak.

Više pronađite na nestle.ba.

Latest Posts

Raport