Nedavno objavljeno

Prisustvo Belma Tvico brenda u Istanbulu

U proteklih nekoliko godina Belma Tvico, jedna od najuspješnijih bh. modnih dizajnerica, uspješno prezentira svoj istoimeni modni brend u Istanbulu, turskoj metropoli koja se postepeno profilira kao važno modno odredište. Krajem 2019. godine, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, te jedinstvenim kreacijama koje su oduševile tursku publiku zakoračiti u svijet filmske, muzičke i TV scene Istanbula. Ostvarene su brojne saradnje sa glumicama, modelima i pjevačicama koje slove za najveće zvijezde u Turskoj. U toku 2020. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje sa udruženjem Tradicija i kultura, uslijedio je niz TV pojavljivanja koja su Belmu Tvico pozicionirala u kao modnu dizajnericu čiji rad cijene i traže mnogi utjecajni stilisti u Turskoj. Ovaj trend nastavio se i u tekućoj, 2021. godini.

Pored muzičke scene, Belma Tvico brend prisustan je i u turskoj filmskoj i TV produkciji. Neka od najomiljenijih TV lica, glumice Hande Erçel, Gizem Karaca, Merve Bolugur, Ceyda Ateş Toplusoy, Öykü Karayel, Şevval Sam, Şebnem Dönmez, Çağla Șikel, Bennu Yıldırımlar, Cemre Gümeli, i Merve Dizdar, oduševljavaju publiku ispred malih ekrana u kreacijama Belme Tvico-Stambol. U serijama u kojem igraju glavne uloge, od kojih se neke prikazuju i u našoj državi, u kreacijama bh. modne dizajnerice koje oživljavaju srednjovjekovno bosansko pismo Bosančicu, pričaju priče o ljubavi, životnim iskušenjima, hrabrosti i opstanku.

Trenutno najpopularnija turska glumica, koju na Instagramu prati više od 18 miliona osoba, Hande Erçel se u hit TV seriji Sen Çal Kapimi pojavila u Belma Tvico košulji sa prepoznatljivim Bosančica dezenom iz kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine. Ova saradnja je rezultirala velikim brojem objava u turskim medijima, kao i na društvenim mrežama.

Glumica Gizem Karaca je za potrebe snimanja sa Cem Talu, jednim od najpoznatijih turskih fotografa, nosila zeleno-crnu unisex košulju sa Bosančica dezenom. U TV seriji Baraj, Karaca se pojavila u tirkiznom strukiranom odijelu.

Ceyda Ateş Toplusoy se za potrebe snimanja jedne od epizoda serije Coçuk odlučila za unisex crveno-crnu košulju sa Bosančica dezenom.

Şevval Sam se u TV seriji Yasak Elma, koja se u Bosni i Hercegovini emitira pod nazivom Zabranjeno voće, pojavila u strukturiranom sivom odijelu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine, kao i u ciklama haljini sa otvorenim leđima, te u ljubičastom poslovnom odijelu iz aktuelne kolekcije za jesen/zimu 2020/2021. godine.

Şebnem Dönmez je iz iste kolekcije odabrala odijelo u pastelno zelenoj boji za potrebe snimanja TV serije Zemheri.  

Merve Bolugur, mlada turska glumica, koju prati 3,7 miliona osoba na Instagramu,  je za snimanje ljetnog editorijala, odabrala oversize košulju u ljubičsto-bakarnoj kombinacijisa Bosančica dezenom iz aktuelne kolekcije za jesen zimu 2020/2021. godine.

Merve Dizdar se u editorijalu Samdan Plus magazina pojavljuje u plisiranoj haljini u nijansi nježno roze i lavande sa dezenom bosančice.

Voditeljica Çağla Șikel je u jednoj od svojih popularnih TV emisija nosila brokatnu suknju i top sa Bosančica dezenom.

- Advertisement -

Crno, klasično strukirano odijelo, ujedno i jedan od  must-have odjevnih predmeta Belma Tvico brenda, nosile su glumica Öykü Karayel, koju smo u Bosni i Hercegovinu imali priliku gledati u seriji Kuzey Güney/Dolina suza, i glumica Cemre Gümeli koja je jedna od glavnih protagonistica u seriji Bay Yanlıș u kojoj glumi uz megapopularnog turskog glumca i modela Cana Yamana  i glumicu Aslıhan Güner. U Belma Tvico odijelima pozirale su ispred objektiva turskog fotografa Cem Talua.

Bennu Yıldırımlar je za potrebe snimanje editorijala novembarskog izdanja modnog i lifestyle časopisa Moodboard nosila kašmir kaput u boji fuksije iz aktuelne kolekcije za jesen/zimu 2020/2021. godine.

Demet Akalin jedna je od najznačajnijih pop pjevačica iz Turske. Poznata podjednako po svojoj muzici kao i po filantropskom radu, Akalin aktivno učestvuje u kampanjama koje imaju za cilj prevenciju nasilja nad djecom i porodičnog nasilja nad ženama. Od 2000. godine do danas, snimila je nekoliko albuma koji su je pozicionirali na sami vrh turske muzičke scene. Ljetos je snimala spot za svoju novu pjesmu Nostalji. Za potrebe snimanja, kao statement komad, odabrala je custom-made abaju iz Belma kolekcije za proljeće/ljeto 2019.  Prethodno tome, ostvarena je saradnja i sa pjevačicama Hande Ünsal i Tuğbom Yurt. U januaru prošle godine, Yurt se u spotu za pjesmu Yas pojavila u Belma Tvico bomber jakni, dok se Ünsal na koncertu u februaru pojavila u Belma Tvico crnom payet sakou koji utjelovljuje nesvakidašnju eleganciju i savremeni dizajn

U narednom periodu, Belma Tvico  najavljuje nastavak aktivnosti u Turskoj i promociju Bosančica dezena, na tržištu koje je prepoznalo kvalitet, estetiku i unikatnost ovog bh. modnog brenda.  

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img