Nedavno objavljeno

Humoristična serija ”Ne diraj mi mamu” od 23. decembra na Novoj BH

Na Novu BH 23. decembra stiže humoristična serija čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, ujedno i glavni autor hit serije ”Lud zbunjen normalan”. Režiju serije ”Ne diraj mi mamu” potpisuje Elmir Jukić, a u glavnim ulogama vidjet ćemo, između ostalih, i Renea Bitorajca i Branka Đurića Đuru koji utjelovljuju partnere advokate Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića.

Osim poslovnog odnosa, ovaj dvojac vežu i porodične poveznice. Naime, Budimir (Rene Bitorajac) Zagrepčanin je, oženjen za Sarajku, Zlatkovu sestru. Budimirovu punicu i Zlatkovu majku Diku utjelovljuje glumica Jasna Diklić. Dika živi s Budimirom, a igrom okolnosti, u jednom trenutku Zlatko ostaje bez svog doma i tako nastaje nefunkcionalna porodica u jednom stanu: sin, zet i punica, odnosno majka. U kafiću Paragraf 42 koji se nalazi odmah preko puta zgrade Suda, rješavat će se brojne pravno-sudske igre, te rasplitati razni porodični problemi.

U prvom nastavku saznajemo kako advokati Sljepčević i Ćorović imaju određene finansijske probleme. Budimir je zabrinut zbog kazne od Porezne inspekcije, a Zlatko jer ima određene kockarske dugove. Rješenje svojih problema vide u Diki, koja čuva nakit od pokojne kćerke. Stoga se njih dvojica odlučuju opljačkati Diku.

Hoće li im uspjeti i koje će se sve zavrzlame pri tom dogoditi saznat ćemo već 23. decembra u prvom nastavku humoristične serije.

Seriju “Ne diraj mi mamu” možete pratiti od ponedjeljka do četvrtka u 20.15 u programu Nove BH.

KARAKTERIZACIJA LIKOVA:

Budimir Ćorović  – Zagrepčanin koji se oženio Sarajkom Merimom, Zlatkovom sestrom. Kompulsivno uredan karakter. Sve mora biti “pod konac”, rese na tepihu moraju biti počešljane. Udovac je, ima kćer Miju. Lakog je fitilja, brzo se iznervira. Slab sa živcima, pa često poseže za sedativima. Precizan i tačan, uvijek stiže na vrijeme, nikada ne kasni. Izluđuje ga Zlatkov odnos prema poslu i životu.

Zlatko Sljepčević – Više puta se ženio i razvodio. S jednom od bivših supruga ima sina Adija (10). Maksimalno neuredan i opušten. Nije neobično ako cigaretu otresa, pa čak i ugasi, na pod kancelarije. Flegman. Sklon alkoholu, lakim ženama i nepopravljivi ovisnik o kocki. Cinik. Dugo spava, konstantno je mamuran i u pravilu kasni gdje god da krene. U uredu ima i mali frižider koji je uvijek pun piva.

Dunja Sunovratilo  – Tajnica u advokatskom uredu Ćorović & Sljepčević. Izrazito zgodna djevojka s umjereno razvijenim moždanim vijugama. U biti dobra osoba koja funkcionira na bazičnim instinktima: seks, hrana, spavanje. Naivna je, pa je muškarci često iskorištavaju. U stalnim je ljubavnim problemima koje proživljava izrazito emotivno.

Dika Sljepčević  – Budimirova punica i Zlatkova mama. Opčinjena astrologijom, vodi život po konceptu horoskopa, a ljude cijeni po njihovom horoskopskom znaku. Ona i Budimir su u stalnom sukobu, ali zapravo su oslonjeni jedno na drugo i ispod hladne komunikacije se krije brižnost koja ispliva s vremena na vrijeme. Voli zvocati i prigovarati, “ona sve zna najbolje”.

Uloge:

ZLATKO SLJEPČEVIĆ………….…..BRANKO ĐURIĆ
BUDIMIR ĆOROVIĆ……………….…RENE BITORAJAC
DIKA SLJEPČEVIĆ………………….JASNA DIKLIĆ
DUNJA SUNOVRATILO……………ANĐELKA PRPIĆ

Produkcija: FIST (BiH)
Redatelj: ELMIR JUKIĆ
Producent: DAVOR PUŠIĆ
Scenarist: FEĐA ISOVIĆ

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img