Ljubav je potreba

Ljubav je nesavršeno savršena...

Nedavno objavljeno

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Ljubav pomaže i slama, ljubav i liječi. Uz ljubav ćete prebroditi sve probleme, ona će vas izvući iz naizgled najdubljih ponora.

Ljubav nije uvijek idealna, ne usrećuje nas stalno. Kroz ljubav rastemo i razvijamo se, a rast boli. Ljubav nas modelira i uči da spoznajemo i upoznajemo novog sebe.

Ponekad vam se može činiti da vam je ljubav “slomila srce na hiljadu komada”, ali nije. Ona vas nadograđuje i mijenja, širi vam svjetonazore… Budite spremni prihvatiti sve te lekcije.

U ljubavi se zaboravlja – i prašta – na prepirke, nesuglasice i stare rane. Ljubav će koristiti svaki trenutak i dati sve od sebe da dobije oprost i pruži vam samo najbolje što može. Ljubavne svađe završavaju najjačim zagrljajem, najstrastvenijim poljupcem. Koliko god bilo teško, ljubavna mirenja su najslađa.

Ljubav razumije vaše strahove i mane. Ne ismijava vas zbog straha od mraka ili zato što ste nervozni dok razgovarate o “škakljivim” temama.

Ljubav će šutjeti kada i vi šutite i smijati se kad se vi smijete. U ljubavi ćete se razumjeti i kad ništa ne govorite.

Ona je vaš najveći pratitelj, kritičar i navijač. Ona vjeruje u vas i kad niko ne vjeruje, podržava vas u ludim idejama, u trenucima kada istovremeno želite pisati knjigu, postati vrsni kuhar ili pokrenuti umjetnički posao. Ljubav vas u vašim idejama potiče da ostvarite svoje vizije i pronađete svoj put. Ispravit će greške u tek napisanim knjigama, s guštom će jesti nejestivu hranu i ushićeno gledati u nedefinirane mrlje pobacane na slikarsko platno. Gledano očima ljubavi, sve će to biti savršeno.

Na vaše neuspjehe ljubav gleda optimistično, hrabri vas, ali i oštro opomene kad pretjerate sa samosažaljenjem.

Ljubav je realna i prisutna u našim svakodnevicama. Svjesna je da postoje usponi i padovi kroz život zbog kojih vas još više povezuje. Ljubav vas prati kroz sve te faze, više ili manje kritički, ali je tu i sve prolazi s vama. Ona voli sve vaše nedostatke. Rane koje ostaju kao posljedica borbe kroz život, ljubav miluje i liječi.

S ljubavlju je sve ljepše i lakše. Ona je poštovanje, kompromis, tolerancija, razumijevanje, žrtva… Ona je sve ono što smo spremni napraviti da bismo usrećili sebe i onog s kim živimo.

Katkad je toliko zahtjevna, teška i naporna da vam se čini kao da će otići od vas, ali neće. Unatoč svemu, prava ljubav ostaje jer zna da je ona sve ono što ste godinama čekali i da poslije nje više ništa ne bi bilo isto.

Ljubav je lijepa, instinktivna i nepredvidiva. Ona je paradoks: mirna je i blaga, a u isto vrijeme divlja; razarajuća i zacjeljujuca; nježna, a i gruba; jača vas i ranjava. I koliko god bila neobjašnjiva, ljubav je put koji biramo, jer ljubav je sve to i puno, puno više od toga. 

 

Pročitaj još
Related

Kasnije

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Budi dobar čovjek!

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Uspjeh nije sreća

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Pravo prijateljstvo 

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...