Molimao x Mireldy Glitch kolekcija

Brend Molimao objavio je limitiranu kolekciju u saradnji sa dizajn studiom Mireldy iz Zagreba

Nedavno objavljeno

Povodom proslave 10. rođendana, pored svoje nove kolekcije, bh. brend Molimao objavio je i limitiranu kolekciju u saradnji sa dizajn studiom Mireldy iz Zagreba. Kolekcija Glitch konceptualno se nastavlja na seriju glitch.ba ,“glitchiranih” etno/tradicionalnih tepiha koje je studio Mireldy dizajnirao prije šest godina. Cilj i jednog i drugog brenda je u osnovi isti, a to je oživljavanje autohtonih vrijednosti koje su s vremenom postale zapostavljene, a predstavljale su važnu kulturnu baštinu. Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorena je njihova nova verzija koja zadržava autohtone motive, ali ih reinterpretira na savremen način. Motiv je zapravo strukturirana repeticija pogreške u digitalnom svijetu spojena sa strukturom tradicionalnih elemenata.

Cilj ove saradnje je komunikacija s mlađom publikom. “Kao i u svemu drugom, stvar je prezentacije i rezultata krajnjeg proizvoda. Vjerujem da su manje-više i mlađi i stariji upoznati s osnovnim motivom, tj. ornamentom sa tradicionalnih bosanskih ćilima, tako da je zapravo način upotrebe tih elemenata, njihove reinterpretacije i promišljeno kreiranog dizajna nešto što će odrediti da li će to komunicirati s novim generacijama ili ne. Kao grafičkom dizajneru uvijek mi je zanimljivo kada nešto što napravim mogu da apliciram na različite medije. Posebno mi je drago kada je u pitanju moda, jer je to medij na kojem grafički dizajn u kombinaciji sa modnim dizajnom može rezultirati iznimno zanimljivim rješenjima”, kaže Imelda Ramović, dizajnerica studija Mireldy.

Lokalno prepoznatljivi simboli kroz različite reinterpretacije zaštitni su znak brenda Molimao, i baš zato se Glitch kolekcija fantastično nastavlja na cijelu tu priču jer u osnovi ima isti cilj. 

Limitirana kolekcija nudi sivu i bijelu majicu kratkih rukava kao i zip up duksericu, a može se naručiti putem online dućana brenda Molimao www.molimao.ba

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...