Nedavno objavljeno

Molimao x Mireldy Glitch kolekcija

Brend Molimao objavio je limitiranu kolekciju u saradnji sa dizajn studiom Mireldy iz Zagreba

Povodom proslave 10. rođendana, pored svoje nove kolekcije, bh. brend Molimao objavio je i limitiranu kolekciju u saradnji sa dizajn studiom Mireldy iz Zagreba. Kolekcija Glitch konceptualno se nastavlja na seriju glitch.ba ,“glitchiranih” etno/tradicionalnih tepiha koje je studio Mireldy dizajnirao prije šest godina. Cilj i jednog i drugog brenda je u osnovi isti, a to je oživljavanje autohtonih vrijednosti koje su s vremenom postale zapostavljene, a predstavljale su važnu kulturnu baštinu. Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorena je njihova nova verzija koja zadržava autohtone motive, ali ih reinterpretira na savremen način. Motiv je zapravo strukturirana repeticija pogreške u digitalnom svijetu spojena sa strukturom tradicionalnih elemenata.

Cilj ove saradnje je komunikacija s mlađom publikom. “Kao i u svemu drugom, stvar je prezentacije i rezultata krajnjeg proizvoda. Vjerujem da su manje-više i mlađi i stariji upoznati s osnovnim motivom, tj. ornamentom sa tradicionalnih bosanskih ćilima, tako da je zapravo način upotrebe tih elemenata, njihove reinterpretacije i promišljeno kreiranog dizajna nešto što će odrediti da li će to komunicirati s novim generacijama ili ne. Kao grafičkom dizajneru uvijek mi je zanimljivo kada nešto što napravim mogu da apliciram na različite medije. Posebno mi je drago kada je u pitanju moda, jer je to medij na kojem grafički dizajn u kombinaciji sa modnim dizajnom može rezultirati iznimno zanimljivim rješenjima”, kaže Imelda Ramović, dizajnerica studija Mireldy.

Lokalno prepoznatljivi simboli kroz različite reinterpretacije zaštitni su znak brenda Molimao, i baš zato se Glitch kolekcija fantastično nastavlja na cijelu tu priču jer u osnovi ima isti cilj. 

Limitirana kolekcija nudi sivu i bijelu majicu kratkih rukava kao i zip up duksericu, a može se naručiti putem online dućana brenda Molimao www.molimao.ba

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img