Nedavno objavljeno

Luna Mijović, najmlađa bosanska glumica: Prvo bolno filmsko iskustvo

Na snimanju filma Grbavica došlo je do nezgode pri kojoj je Luna Mijović slomila nogu. Bolni grč na djevojčicinom licu izazvao je najprije šok ekipe, a onda i brigu za njihovu ljubimicu

Klikom na sliku možete preuzeti kompletan broj

Napisala: Una Kurtić
Snimio: Emir Burlović

Mnoga djeca sanjaju da će jednoga dana biti filmske zvijezde. Trinaestogodišnja Luna Mijović se po tome ne razlikuje od svojih vršnjaka. Međutim, ona je već dobila šansu da to i postane. Činjenica da je izabrana između 2.000 učenika šestih i sedmih razreda možda govori dovoljno, ali u njene glumačke sposobnosti moći ćemo se uvjeriti tek naredne godine na premijeri filma Jasmile Žbanić Grbavica, u kojem Luna glumi kćerku Mirjane Karanović Saru, koja je plod silovanja za vrijeme rata u Bosni.

Iako je ovo njeno prvo filmsko iskustvo, dobro se zabavljala na setovima, pa se dešavalo da ona i Mirjana u tandemu zezaju ostatak ekipe. Međutim, tokom snimanja jedne scene došlo je do nezgode pri kojoj je Luna slomila nogu: u izrežiranoj igri desio joj se naizgled bezazlen pad, ali je bolni grč na Luninom licu i njen uzvik “Slomila sam nogu!” izazvao prvo šok među ostatakom ekipe, a onda i brigu za ljubimicu. Lunina povreda odgodila je završetak snimanja tako da  početkom maja ovu djevojčicu očekuje još šest snimajućih dana.

Lunina povreda odgodila je završetak snimanja tako da tek početkom maja ovu djevojčicu očekuje još šest snimajućih dana

Kćerka novinara Vlastimira Mijovića, pored ambicija da se nastavi baviti glumom, trenira odbojku već godinu i po. Jednu utakmicu je već propustila zbog snimanja, drugu zbog slomljene noge, a sada se nada da će, čim skine gips, moći zaigrati na jednom od predstojećih mečeva.

Ne govori mnogo o svojim uzorima, ali je poslušala sugestije i obavila “domaću zadaću” pogledavši Sjećaš li se Dolly Bell i Otac na službenom putu.

I tu nije kraj njenim interesovanjima. Već tri godine svira klavir i najviše sluša rock. Među najdraže bendove svrstala je Nirvanu i Evanescence.

U njenu maštovitost i kreativnost možete se i sami uvjeriti ako posjetite njen blog na http://piper.blog.hr/, inspirisan serijom Charmed i dosadašnjim iskustvima sa snimanja Grbavice.

Sve u svemu, jako dobro za trinaestogodišnju djevojčicu.

Gracija br. 1, 22.4.2005.

Latest Posts

Raport

spot_img