Nedavno objavljeno

Začinjeno varivo od graha s paradajzom

Zima je pravo vrijeme da svom kuhanju dodate malo topline. Bez obzira na to jeste li ljubitelj ljute hrane ili volite samo dašak začina, postoji bezbroj načina da obogatite jela i dodate im dodatnu dimenziju okusa

SASTOJCI:
• 1-2 kašike maslinovog ulja
• 1 češanj bijelog luka, zgnječen
• 400 g krupnog bijelog puter graha iz konzerve
• 400 g sjeckanog paradajza
• 2 kašičice aleve paprike
• 2 prstohvata čili pahuljica
• 1 kašika javorovog sirupa
• 1 kašika tamarija
• šaka špinata
• prstohvat soli i bibera
• hljeb za tostiranje

PRIPREMA:
U šerpu stavite malo maslinovog ulja, 1 zgnječeni češanj bijelog luka i ocijeđen i ispran grah te promiješajte. Dodajte paradajz iz konzerve, 2 kašičice aleve paprike, 2 prstohvata čili pahuljica, 1 kašiku javorovog sirupa, 1 kašičicu tamarija i promiješajte.
Kuhajte na jakoj vatri oko 7-8 minuta dok se varivo ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre, dodajte špinat i miješajte dok ne uvene.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img
spot_img

Raport