SASTOJCI:
• 1-2 kašike maslinovog ulja
• 1 češanj bijelog luka, zgnječen
• 400 g krupnog bijelog puter graha iz konzerve
• 400 g sjeckanog paradajza
• 2 kašičice aleve paprike
• 2 prstohvata čili pahuljica
• 1 kašika javorovog sirupa
• 1 kašika tamarija
• šaka špinata
• prstohvat soli i bibera
• hljeb za tostiranje
PRIPREMA:
U šerpu stavite malo maslinovog ulja, 1 zgnječeni češanj bijelog luka i ocijeđen i ispran grah te promiješajte. Dodajte paradajz iz konzerve, 2 kašičice aleve paprike, 2 prstohvata čili pahuljica, 1 kašiku javorovog sirupa, 1 kašičicu tamarija i promiješajte.
Kuhajte na jakoj vatri oko 7-8 minuta dok se varivo ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre, dodajte špinat i miješajte dok ne uvene.