Nedavno objavljeno

spot_img

Savršena zimska rutina njege ruku – imamo i preporuku za vas

Pet ključnih pravila za očuvanje zdrave i lijepe kože tokom zime posebno kože ruku koje su najčešće potpuno izložene vanjskim utjecajima

Koži tokom zime treba malo pomoći. Hladan i suh zrak, jak vjetar te grijanje i vlaga u zatvorenim prostorima mogu dehidrirati kožu. Srećom, postoji nekoliko načina da zadržite mekoću ruku i izbjegnete suhoću i svrbež. Nije potrebno potpuno mijenjati rutinu njege, već se samo fokusirati na najhidratantnije proizvode i napraviti manja prilagođavanja kako biste zimi održali kožu njegovanom.

1. Redovno koristite bogatu hidratantnu kremu

Guste, hranjive kreme za ruke pomažu zadržavanju vlage u koži. Nanesite kremu svaki put nakon pranja ruku, a za još bolji učinak, razmislite o korištenju pamučnih rukavica kako bi krema dublje prodrla u kožu.

2. Naša preporuka

Luksuzna, bogata krema za ruke sa afričkim shea maslacem iz Avona: Blisfully Nourishing, i to iz linije Planet Spa. Dubinski njeguje kožu, hidratizira je čineći je mekom i nježnom na dodir, te obnavlja zdrav i svjež izgled kože.

 

3. Izbjegavajte vruću vodu

Vruća voda može isušiti kožu uklanjajući njena prirodna ulja. Smanjite vrijeme tuširanja – što je korisno i za okoliš – i koristite mlaku vodu kako biste spriječili isušivanje. Kada perete ruke, koristite hladniju vodu jer ona također efikasno uklanja klice bez iritacije kože.

4. Unosite dovoljno vode i izbjegavajte alkohol

Dobra hidratacija počinje iznutra. Pijte puno vode i izbjegavajte alkohol, koji može dehidrirati kožu. Također, razmislite o korištenju ovlaživača zraka tokom noći kako biste neutralizirali suhi zrak koji je čest zimi.

5. Izbjegavajte preblizu sjedenje uz vatru ili radijator

Iako je zimi primamljivo uživati uz vatru, izlaganje toplini može dodatno isušiti kožu. Umjesto toga, sjednite malo dalje ili se utoplite u vuneni džemper.

njega ruku
Foto: Freepik

6. Smanjite grijanje

Iako je ugodno podići temperaturu kad dođete iz hladnog, dermatolozi savjetuju umjerenost. Održavajte ugodnu, ali hladniju temperaturu u domu kako biste spriječili isušivanje zraka, a samim time i kože.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport