Nedavno objavljeno

spot_img

Sretan 10. rođendan Fashion.Beauty.Love!

Besima Svraka je odlučila 10. rođendan svog FBL proslaviti desetodnevnom izložbom slika i ilustracija umjetnika i umjetnica iz BiH, u galeriji Roman Petrović

Napisala Mersiha Drinjaković

Znam da znate šta je Fashion.Beauty.Love, ali da li ste imali sreću u životu da upoznate, družite se, prijateljujete sa osnivačicom FBL magazina Besimom Svrakom? Ja jesam, i to sa velikom radošću dijelim i s vama. Ne bih ja o njoj hvalospjeve pisala, ona ih i ne treba, ali voljela bih da znate da je Besima osoba kojoj se UVIJEK možete obratiti, za bilo šta. I mnogi od vas su to srećom osjetili u svojim životima. Ona je onaj skriveni dragulj od prijatelja koji će vam uskakati u pretrpani raspored i insistirati da vam pomogne šta god može. Ne viđamo se dovoljno često, ali kad nam prilike dozvole, sretna sam što mogu uživati u njenom društvu.

Besima Svraka (Foto FBL)

Besima je, kao u uvijek djelujući po svom istančanom ukusu da u drugi plan stavi sebe, odlučila 10. rođendan svog FBL proslaviti desetodnevnom izložbom slika i ilustracija umjetnika i umjetnica iz BiH, u galeriji Roman Petrović, i to od 10. do 20. augusta. Fashion.Beauty.Love magazin, kao dugogodišnji pokrovitelj umjetnosti i kreativnosti, s ponosom je predstavio kolektivnu izložbu koja je okupila talentirane bh. umjetnike i umjetnice. Izložba je prikazala široku paletu umjetničkih stilova i tehnika, od slika ulja do digitalnih ilustracija, a koja je oživjela galeriju i svim posjetiteljima pružila jedinstvenu priliku za uranjanje u svijet boja, oblika i umjetničkog izražaja.

Osim što ste mogli uživati u ovim remek-djelima, imali ste priliku upoznati i razgovarati s samim umjetnicima i umjetnicama koji stoje iza ovih djela. Proslava 10. rođendana Fashion.Beauty.Love magazina pružila je izvanrednu priliku da se okružite kreativnošću, inspiracijom i ljepotom umjetnosti i dizajna.

Na izložbi ste mogli vidjeti 31 rad umjetnika i umjetnica iz Bosne i Hercegovine čija imena su postala sinonim za izuzetnu umjetničku izražajnost: Adrijana Todorović-Panjeta, Aleksandra Nina Knežević, Almir Gusić, Alisa Teletović, Alma Gačanin, Benjamin Čengić, Danilo Kreso, Denis Haračić, Dijana Varnica, Džejlana Karaman Pašić, Edin Durmišević, Edisa Čišić Boleken, Eldina Kožljak, Elena Novitskaya Arsenijević, Emir Durmišević, Emina Alagić, Enis Čišić, Faris Hadžihasanović, Katarina Stojčević, Lejla Zukić, Mak Hubjer, Marijana Mirković, Nanda Agić, Nataša Konjević, Nelisa Nela Baždar, Rebeka Abdagić, Sunita Fišić, Tamara Vučinić, Vanja Lazić, Vanja Stankić i Vedrana Božić.

Ova izložba je bila prava poslastica za ljubitelje umjetnosti i kreativnosti. Čitav event je muzikom začinila DJ Pink Palindrome.

Posebna zahvala sponzorima projekta: Jysk, 1664 Blanc, Studio Sanja Kulenović, Crackerjack Gin, The Engeneer Gin,  Petrakija wine & life, Vinarija Anđelić, Vinarija Podrum Brkić, Vinarija obitelj Škegro, Red Bull, Givenchy, Rimmel London, Burberry, Pepe Jeans, Bruno Banani, L’Occitane.

I veliko hvala Besimi – jer ništa od ovoga ne bi bilo da nema nje. Besi naša, sretno i dugovječno da živi FBL!

fbl.ba
spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport