Nedavno objavljeno

spot_img

Magazin Variety o seriji Jasmile Žbanić “Znam kako dišeš”

Znam kako dišeš će premijerno biti prikazana na predstojećem Venecijanskom filmskom festivalu od 30. augusta do 9. septembra, piše američki Variety te podsjeća na međunarodne uspjehe Jasmile Žbanić sa filmovima Quo Vadis, Aida? i Grbavica

Distributer Beta Film, koji stoji iza serija Babilon Berlin i Gomorra, preuzeo je međunarodna distribucijska prava za novu seriju autorskog tima Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića – Znam kako dišeš a koja će premijerno biti prikazana na predstojećem Venecijanskom filmskom festivalu od 30. augusta do 9. septembra, piše američki Variety.com.

Mirvad Kurić i Jasna Đuričić u seriji Znam kako dišeš

U krimi seriji Znam kako dišeš kroz šest epizoda pratimo rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj samoubistva dječaka dok se istovremeno suočava sa ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom. Ulogu tužiteljice tumači sjajna Jasna Đuričić, dobitnica Evropske filmske nagrade i to za ulogu u filmu Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić. Jasna utjelovljuje Nevenu, tužiteljicu u procesu razvoda i majku tinejdžera Dine (glumi ga Lazar Dragojević) te sve teže usklađuje sinovljeve potrebe s poslom koji je pod stalnim pritiskom javnosti i politike.

Bosanska krimi serija je, kako Variety ističe, među sve većim brojem prestižnih produkcija  iz istočne i centralne Evrope koje Beta prodaje. Serija Znam kako dišeš je rađena u produkciji Deblokade, a u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, najveće bh. platforme za produkciju audio vizuelnih sadržaja.

Režiju serije potpisuju Alen Drljević i Nermin Hamzagić, dok uz Juričić i Dragojevića igraju i Ermin Bravo (Haris), Mirvad Kurić (Džandžo), Jelena Kordić-Kuret (Violeta), Jasna Žalica (Amra), Izudin Bajrović  (Halid), Boris Isaković (Saša), Kemal Rizvanović  (Kemal), Dino Bajrović (Adi) i Lana Stanišić (Lejla).

Variety u tekstu podsjeća na uspjeh filma Quo Vadis, Aida, čija je premijera bila u Veneciji 2020. , te je odveo Žbanić do najuže nominacije za Oskara, ali se osvrće i na njezin film Grbavica koji osvojio Zlatnog medvjeda u Berlinu 2006. godine.

Rediteljica Jasmila Žbanić sa glumcima na snimanju filma Quo Vadis, Aida?
spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport