POTREBNO: Po 4 breskve i šljive bez košpica, isječene na kriške od 2,5 cm, po 100 gr limunovog soka i vinskoga sirćeta, 2 kašičice soli, 1 mala glavica crvenog luka (tanko isječena, potopljena u hladnu vodu 10 minuta), po 50 gr rukole, listova bosiljka i listova korijandera, svježe mljeveni crni biber, extra-djevičansko maslinovo ulje
PRIPREMA: Stavite breskve i šljive sa 2 kašike limunovog soka i sirćeta u posudu; prebacite na platu za serviranje. Stavite preostali limunov sok, so i luk u posudu, izmiješajte, začinite solju i biberom pa ponovo izmiješajte. Koristeći šuplju kašiku, pospite mješavinu luka preko voća, ostavljajući sok u posudi. Dodajte rukolu, bosiljak i korijander u posudu. Začinite solju i biberom, promiješajte i bacite preko voća. Pospite maslinovim uljem i crnim biberom.