Nedavno objavljeno

Magnetske teglice za začine

Savršene za kuhinju s ograničenim prostorom za odlaganje

Priredila Tamara Mayer

Ako u svojoj kuhinji nemate puno prostora za odlaganje začina, možete u trenu napraviti viseći sistem za odlaganje od starih teglica s poklopcem na odvrtanje – čak i bez bušenja ili zavrtanja.
Ne treba vam puno materijala za magnetske teglice za začine: prazne teglice sa poklopcima na odvrtanje, neodimijski magneti i ljepilo.
Preporučuje se korištenje vrlo jakih neodimijskih magneta koji mogu podnijeti ne samo težinu teglica već i sadržaj bez slabljenja. Oni imaju dva dijela – dva pola. Pakovanje od dva komada neodimijskih dvostranih magneta u Penny Shopu košta 1,20 BAM.

1. Pričvrstite jednu stranu magneta pomoću superljepila na željenoj udaljenosti ispod zidnog ormarića ili police.

2. Pričvrstite drugu stranu ispod poklopca. Iako su metalni poklopci tegli sami po sebi magnet, svojstvo se može poboljšati pričvršćivanjem magneta sa stranom suprotnog polariteta okrenutom prema gore na unutrašnjosti poklopca. Na ovaj način se magnet spaja ispod ormarića.

3. Napunite teglice začinskim biljem i objesite ih na magnete. Vaša začinska polica gotova je bez šarafa ili bušenja. Savjet: Kako biste uvijek znali šta je unutra, označite teglice naljepnicama.


Osim začina, u teglice možete pohraniti i druge stvari – na primjer čaj, žvakaće gume ili čačkalice. Glavno je da sadržaj nije pretežak. Magneti obično izdrže težinu od oko 350 grama.

Latest Posts

Raport